ЖИВЕЙ СЪЗНАТЕЛНО

40
Добави коментар

Когато всичко свърши и останем сами.

Процентът на разведените двойки се повишава драстично от година на година. Сключваме брак по-късно и съответно се разделяме на по-късна възраст. Приблизително 1 на всеки 4 развода е над 50 годишна възраст. За по-малко от едно поколение процентът на разводите се е удвоил. Защо?

Двойките винаги са имали проблеми с оставането заедно за цял живот. Има изключения разбира се. Високите темпове на семейна нестабилност са особено характерни за нашето общество. В първите четири години на брака си, ние сме най-склонни да се разведем. В началото разводите са най-чести, а и по-малко деца са въвлечени. Причините за развода са различни. Хората казват , че се развеждат поради редица смешни поводи: лош темперамент, лоши маниери, лоши поличби, лоши сънища.

Прелюбодеянието и стерилитетът също са в горната част на списъка. Бездетността е един от основните аргументи за развод. В някои общества, бракът не се смята за консумиран, ако няма деца. За съжаление, наблюдавайки мои близки, познати, а и голяма част от моите клиенти, в днешно време да имаш дете се смята за изключителен лукс. Все повече семейства се борят с това да имат наследник. Оказва се, че не е толкова лесно и това се превръща в огромен проблем.

Двойките с по-малко деца или без деца са по-склонни да се разделят.

Повечето от нас се омъжват по любов. Но ние оставаме заедно и по ред други причини. Пари, материални удобства. Децата и внуците са изключително добро лепило.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.Skype: evidelova