Красива…

2
Добави коментар

skip to main |
skip to sidebar

Pages

Tweet
Pin It

Съвети за здрава коса
Всички искаме да имаме здрава и красива коса с блясък, но пътят към постигането на тази мечта е дълъг и труден. Ежедневната употреба на сешоар и изправяне с преса увреждат трайно косата и тя изгубва блясъка си. Пресата за коса, машата, горещите ролки и трайното къдрене са сред най-големите врагове на здравата коса. Когато ги използваме косата ни става суха и накъсана. За щастие има някои продукти за защита от топлина, благодарение на които тези негативни последици могат да бъдат избегнати. За тях обаче рядко става въпрос и много малка част от жените ги използват. Те се използват докато косата все още е мокра след измиване. При сресване се нанасят на влажната коса от областта на ухото към краищата.
Благодарение на гребена или четката, се нанасят равномерно. Изберете подходящ професионален шампоан, маска и балсам, както и използвайте продукти без отмиване и за разресване, кристали за коса и щадящи стилизиращи продукти.
Ако искате да направите по-голяма инвестиция в грижата за красивата коса, купете си сешоар с йонизираща функция. Той е изключително нежен и щади косата. При сушене изберете подходящото за вашата коса ниво на топлинна струя. Дръжте сешоара на най-малко 15см от косата си и сушете по посока на растежа на косата, ако желаете да я изправите. Ако искате да постигнете по-голям обем, сушете обратно на растежа и сресвайте с гребен. Никога не използвайте най-високата степен на сешоара. Не прекалявайте и с времето на сушене, а сушете бързо и ефективно.
Керамичното покритие на машата и пресата за коса, също са гаранция, че няма да навредите силно на косата си. За да следите температурата, при избора на маша, купете тази, която е с регулиращи се степени. Когато навивате косата около машата, срешете избрания кичур и го навийте от върха на машата към основа, съответно от краищата на косата към корените. Така ще разпределите правилно топлинната сила на уреда. Ако косата ви е тънка, не използвайте много висока температура при изправяне с преса. Ако имате нормална коса, отново не прекалявайте. Максималната е 180 градуса.