Красива…

1
Добави коментар

Витамини за коса
Често неправилно хранене, при спазване на различни не здравословни диети води до отслабване на структурата на косъма, повишаване на косопада в резултат на което косата изглежда зле. За да не се стига до този ефект е необходимо разнообразно здравословно хранене, приемането на различни зеленчуци и плодове. Ако все пак обаче динамиката на вашия живот е прекалено забързана то може да прибегнете до съвременните средства на медицината, а именно витамини създадени специално за здрава и силна коса. Необходимите витамини за косата ви са витамин В, С и Е.

 Масажа на скалпа подпомага косата

Вечер преди лягане си правете лек масаж на скалпа, по този начин стимулирате оросяването в кожата на скала, а това спомага кръвта да достига по-лесно и пълноценно до космите на главата и косата ще бъде по-добре подхранена, това ще доведе и до подпомагане на растежа на косата.

 Сешоара и пресата срещу косата

Уредите предназначени за обработка на косата като сешоар, преса и маша могат да увредят косата ви, поради тази причина ги използвайте разумно. Сешоара не бива да е с много гореща струя, когато сушите косата дръжте го възможно най-далече, а през топлите летни месеци много по полезно е косата да си изсъхне от само себе си. Ако използвате преса често, за да изправите косата си, силно ви препоръчвам да добавите кристали в краищата на косата.

 Шампоана за коса

Един от най-важните елементи за красива коса е избора на подходящ шампоан. Използвайте винаги шампоан предназначен за вашия тип коса. Също един съвет от мен проверете дали шампоана ви не съдържа натриев сулфат, ако е така по добре го заменете, защото натриевия сулфат образува хубава пяна но изсушава косата. Аз ви препоръчвам да използвате меки шампоани.

 Гребена за коса

Гребена за коса или четката са важен инструмент с помощта на който поддържате косата си винаги сресана и всеки косъм да е сам за себе си, но този уред трябва редовно да бъде почистван, защото по него редовно се натрупва остатъци от мъртви клетки.