Красива…

2
Добави коментар

Мраморен маникюр
  Няма правило, според което всички нокти на ръцете ви трябва да са с еднакъв маникюр. За лятото колкото по-разнообразно и цветно – толкова по-добре. Цветовете създават настроение и предизвикват усмивки.
За да ви усмихнем, ви предлагаме да си направите воден маникюр с мраморен ефект. Техниката на работа е ебру (която вече ви показахме като вариант за боядисване на великденски яйца), но с лак за нокти.

Необходими материали:

Чаша вода
Лак за нокти в поне 3 ярки цвята
Клечки за зъби
Тиксо
Ножица

Стъпка по стъпка:
1. Нарежете 30 парчета тиксо с дължина 3 см. Залепете ги около нокътната плочка, така че лакът да не цапа кожата.

2. В чашата с вода капвайте от лака в последователност по желание. Капките лак се разтварят във водата и образуват концентрични кръгове.

3. Разбъркайте с клечка за зъби, за да се смесят цветовете и да се получи т. нар. мраморен ефект. Движението на водата ще свърши останалото.

4. Потопете нокътя, като го държите в в хоризонтално положение. Извадете го от водата под лек наклон, така че капките да се стекат свободно обратно в чашата, а лакът да остане гладък.

5. След 10 минути, когато лакът изсъхне, отлепете парчетата тиксо. Ако по кожата има лак, внимателно почистете с памуче, напоено с лакочистител.

6. Нанесете топ лак за блясък и устойчивост на цветовете.

   Лесно и ефектно е. Ще опитате ли и вие?