Район „Нови Искър“ – гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“

1
Добави коментар
novi-iskar
novi-iskar

 „Ефектът от енергийното обновяване на сградата на 170 СОУ ще се усети още през първите студени дни на тази учебна година. Реализираните мерки ще осигурят пълен топлинен комфорт на 750-те ученици, посещаващи училището и ще доведат до значителни финансови икономии, с които училищното ръководство ще може да покрие други важни нужди, като например бъдещи текущи ремонти”, каза заместник-кметът Ирина Савина на провелата се днес пресконференция по повод приключването на строително-ремонтните дейности в 170 СОУ „Васил Левски” в район “Нови Искър”. Савина не пропусна да поздрави директора на училището за добрата поддръжка на учебната база и изтъкна, че тясното сътрудничество между Столичната община, районните администрации и училищните ръководства е от изключително значение за постигането на интегриран подход при обновяването на образователната инфраструктура.     

Заместник-кметът представи извършените строително-ремонтни работи и подобрения в училището, които включват цялостна топлоизолация по външни стени, топлоизолация по страници на прозорци и обшивка от ламарина на подпрозоречни поли и по бордове, топлоизолация на покрив, обновяване на металните решетки. За реализираните дейности са инвестирани около 310 000 лв.     

170 СОУ е едно от деветте училища, включени в обхвата на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с реф. № BG161РО001/1.1-09/2010/003 по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, Приоритетна ос 1, Схема: „Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура в градските агломерации“, сключен между Столична община и МРРБ по проект: „Реализация на инвестиционни дейности за намаляване на консумацията на енергия в девет училища на територията на райони „Илинден“, „Студентски“, „Красно Село“, „Връбница“, „Искър“, „Нови Искър“, „Възраждане“, „Слатина“, „Кремиковци“ на Столична община“. 

Прессцентър Столична община