Светът на жените

1
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Вече модернизирани банските костюми за бебета и деца предлагат максимална защита срещу слънцето като блокират вредните ултравиолетови лъчи.

Какво представляват  уттравиолетовите лъчи и до каква степен са вредни, ще ви обясним с няколко думи.

Ултравиолетовата радиация е част от слънчевата светлина, която причинява увреждане на кожата. Има три вида ултравиолетови лъчи. Озона и кислорода в атмосферата поглъщат повечето утравиолетови лъчи, преди те да достигнат земната повърхност. Изчертването на озона на Земята продължава да увеличава експозицята на ултравиолетовите лъчи.

Създаден е стандарт, класифициращ защитните фактори, като UPF 50+ е с най – висок рейтинг за защита против вредните слънчеви лъчи, причиняващи увреждания на кожата:

Няколко са факторите, които трябва да се вземат впредвид:

–          Изгаряне от слънцето

–          Увреждане на кожата

–          Набръчкване на кожата

–          Преждевременно остаряване

С няколко думи искахме да ви обясним, вредността от слънцето и евентуалните ефекти и последици и до каква степен всъщност е важен избора на бански костюм при едно малко дете, с чувствителна кожа. Препоръчваме ви шортички, полички при едно момиченце и летни тениски, предпазващи от изгаряния.

Има най – различни модели, тениски и шортички, плитък модел,полички или комбинация по ваше усмотрение с които може да бъде заменен банския костюм. Така и самите вие ще сте сте спокойни за вашето бебе и ще получите максимална защита от слънцето.

Като родители всички искаме най-доброто от всичко за нашите деца. Избора на ризка пред бански костюм дава максимална защита от ултравиолетовите лъчи.