Разделно хранене

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Заложете на разделно хранене и ще усетите невероятни резултати. За да постигнете всичко това ви е нужно познание в областта. То е свързано с разграничаването на храните и техните най-добри съвместими комбинации. Много хора се питат дали има полза от разделното хранене, но това въобще не трябва да им минава през главата като мисъл. Разделното хранене е полезно, защото чрез него храна се усвоява по-добре и храносмилателният процес се осъществява по-бързо. В наши дни в много от хранителните режими, които се предписват от специалисти присъства точно разделното хранене, което има невероятен успех сред хората, които се подлагат на него.

 
Повечето нисковъглехидратни диети са много идентични с разделното хранене и имат еднакъв ефект, а именно бързо сваляне на ненужните килограми. Това е така за ниските нива на присъствие на въглехидрати са прекалено минимални за да окажат някакво влияние върху храносмилането и усвояването на енергия. Разделното хранене сериозно успява да задържи мазнини и да запази дадено тегло. Така, че този вид програма за отслабване може да има ефект и на програма, която е с цел за задържане и стабилизиране на определени килограми.
Кое и как да комбинирате
Полезно е да се приемат лесноусвояеми храни, които дават на тялото много енергия. Спортистите след точно такъв тип хранене, защото ги зарежда с енергия и се чувстват по-леко. Нисковъглехидратната диета е типичен пример за такава програма.
Различните комбинации са много интересни. Например месото и рибата са съвместими с гъбите, доматите и безскорбялните зеленчуци. Сиренето и кашкавалът вървят в комбинация с кисели плодове, домати и безскорбялни зеленчуци. Зърнените храни могат да се комбинират с ядки, семена, кисели плодове, туршии и домати. Мас, олио и жълтък вървят в комбинация с хляб, тестени продукти, скорбялни зеленчуци, картофи, оцет, кисели плодове, кисело мляко, гъби и някои видове билки.