Прогнози футбол. Футболни прогнози, Новини и Залози

9
Добави коментар
ivaila
ivaila

bwin, най-големият доставчик на онлайн спортни залагания в света и една от най-големите покер мрежи в Европа, обяви предстоящото придобиване на 100% от акциите на водещия италиански покер оператор Giogo Digitale S.p.A. Придобиването ще включва първоначално плащане с 2 300 000 bwin акции срещу 56,3% от капитала на Gioco Digitale и 25 млн. евро в брой след приключването на сделката за останалите 43,7%. Допълнително 20 млн. евро в брой ще бъдат платени при представянето на одитираните счетоводни отчети на Giogo Digitale за 2009 г., както и 5 млн. евро в брой на втората година от сделката в зависимост от финансовите резултати за 2009 г.

Придобиването е в съответствие с оповестената стратегия на bwin за увеличаване на регионалния пазарен дял в развитите европейски пазари чрез придобиване на местни шампиони. Сделката дава възможност на bwin да капитализира потенциала за растеж на италианската индустрия за онлайн игри, която е поддържана от модерно, проактивно законодателство. По силата на нов закон, който беше приет наскоро и който ще влезе в сила тази есен, в допълнение към спортните залагания и покер турнирите онлайн, в Италия ще бъдат разрешени още кеш игрите на покер и други игри на късмета. Това осигурява стабилна основа за превръщането на Италия в най-големия и най-бързо растящ пазар за онлайн игри в континентална Европа, с очаквани брутни приходи (стойността на залозите минус изплатените печалби) за 2009 г. в размер на 0,7 млрд. евро, според H2 Gambling Capital. С прогнозен годишен растеж от 32% средно за периода 2008-2012 г., италианският пазар за онлайн игри се очаква да достигне 1,2 млрд. евро брутни приходи през 2012 г.

Придобиването на Gioco Digitale ще позиционира bwin като водещия онлайн хазартен оператор в Италия, със стабилно първо място в покера в допълнение към първото място, което компанията има при спортните залагания.

В коментар Норберт Тойфелбергер, единият от двамата изпълнителни директори на bwin, заяви: „Gioco Digitale дава идеалната възможност на bwin да използва максимално възможностите, предлагани от бързо разрастващия се италиански пазар за онлайн хазарт, който е подкрепян от модерна, проактивна регулация. В допълнение, Карло Гуаландри ще се присъедини към нашия корпоративен управленски екип, което ще ни позволи да използваме неговия голям предприемачески опит в разработването и внедряването на нови, иновативни продуктови линии в регулираните пазари.” Манфред Боднер, другият CEO на bwin, добави: „Това подчертава нашата ангажираност към най-големия пазар за онлайн хазарт в континентална Европа. Досегашната ни инвестиция в марката – особено спонсорството на AC Milan – ще ни даде възможност да извлечем максимална изгода от по-големия мащаб на бизнес операциите на bwin в Италия под лидерството на Карло Гуаландри и неговия екип.”