София и изработка на уеб сайтове

1
178
Добави коментар
hlape
hlape

Създаване на безплатен блог

Безплатни сайтове, предлагащи създаването на качествен блог, без досадни реклами, без проблеми и без извиване на ръце, да преминавате към някакви планове.

В предишна статия  Ви бяхме представили полезни съвети за създаване на блог, а в тази статия ще Ви предложим конкретни предложния, сайтове, позволяващи генериранто на блог, при това буквално с няколко клика.

За да имате персонален блог, днес, през 2020 година съвсем не е нужно да имате технически умения. Естествено, ако желаете професионален личен блог, нашите дизайнери и програмисти могат да Ви изработят такъво, но ще Ви струва пари. В случай, че желаете личен блог, който е опростен, с основни функции и визия, предоставена от наличен шаблон, то тогава настоящата статия е за Вас, т.е. имате възможността да се възползвате от една от трите платформи, които Ви представяме по-долу.

Платформа номер едно – WordPress.com

Блог в WordPress.com бързо ще се класира добре в Google.

Настройването на нов блог става много лесно и удобно.

Добавете блог към вашия сайт

Не Ви трябват специфични знания и умения. Всичко става много лесно.

Удобно се въвежда ново съдържание.
Можете да задавате публикации във времето, което е удобна функция.

При безплатният блог в WordPress има някои ограничения, а именно…

НЕ ви е позволено да печелите пари с безплатен блог на WordPress.com, поне според правилата
С безплатен блог не притежавате уебсайта, т.е. файловете не са на Ваш сървър.
Приличате на аматьор, ако сайтът ви е на поддомейн, затова е желателно блогът ви да е с отделен домейн. Вярно е, това струва пари, но не толкова много.

 

Платформа номер две  – Wix.com

Ако си падате по ефектите, то Wix.com е може би най-доброто решение за Вас.

Блог в Wix.com бързо ще се класира добре в Google.

Настройването на нов блог става много лесно и удобно.

Добавете блог към вашия сайт

Не Ви трябват специфични знания и умения. Всичко става много лесно.

Удобно се въвежда ново съдържание.
Можете да задавате публикации във времето, което е удобна функция.

 

Популяризирайте вашия блог.
Споделете публикациите си в блога със света и развийте своите последователи “

Платформа номер три – Blogger.com

Платформата Блогър е на Гугъл и е една идея по-сложна от останалите две. Ще Ви трябва повече време да се ориентиране, но когато го научите, нещата стават много удобни.

Ако търсите лесното – по-добре изберете другите две платформи.

Модулите, които са на разположение са сравнително малко. Трябват Ви сравително по-добри технически умения.

Важно уточнение, всичките три платформи предлагат безплатен блог, но няма да имате домейн, а поддомейн, например imefamilia.wix.com, или imefamilia.blogspot.com (за Blogger), както и imefamilia.wordpress.com (за платформата WordPress).

И трите платформи си имат плюсове и минуси и, ако трябва да сме честни, която и платформа да изберете, няма да сбъркате.

Важно е да добавим, че ако желаете в един момент да преминете към даден план, повечето платформи го позволяват. Например, можте да закупите домейн към WordPress.com и блогът Ви да придобие една идея по-добра цялостна визия.

Имайте предвид следното!!!

20 % от важността в блога се крие в домейнът, важно е да подберете кратко, звучно име, което да описва Вас или Вашата дейност.

20 % се крие във визията.

40 % – съдържанието.

Останалите 15 % в реклама и маркетинг. Има се предвит промотирането на информацията, която създавате, било то чрез платени средства и методи, било то с безплатни, използването на социални мрежи, платформи и други.

Няма как да не отбележим, че много СЕО експерти ползват платформите за сателитни сайтове, за спомагателни блогове, като добавят съдържание, което е уникално, и поставят линкове към техни сайтове.

Друго важно нещо, с което смятаме да финализираме тази статия, това е, че сигурно се замисляте, дали в България има компания, която предлага безплатно създаване на блог?

Отговорът на този въпрос е, че в България има доста платформи, които позволяват създаването на блог, но накратко казано, не Ви препоръчваме нито една родна платформа.

Причините – четете редовно W-SEO.com и ще разберете.

Тематични статии:

Средна оценка

5 based on 1 votes

Марка

VISEO LTD

Продукт или услуга

Безплатен блог