София и изработка на уеб сайтове

1
128
Добави коментар
hlape
hlape

Каква е разликата между контекстуалната реклама, т.е. рекламната мрежа Google Ads, предлагаща реклама в Гугъл и органичното SEO?
Google Ads

Често, клиенти се обръщат към нас с въпросът: можете ли да ни рекламирате сайта в Google.
Естествено, под този въпрос те не си дават сметка, че има два типа реклама, платена – PPC, чрез програмата на Гугъл – Гугъл Едс, и органична реклама, чрез по-добро класиране при отправяне на заявки от клиенти, позната като SEO оптимизация

Каква е разликата между двата типа интернет реклама?

Разликата е, че при Google Ads нещата се случват мигновено! Много бързо.Това се явява най-бързият начин за привличане на посетители към вашия сайт. Методът е познат като „Плащане на клик“, или на английски „Pay Per Click“.

Нека вземем следния пример, за да разберете по-добре методологията на Гугъл Едс, както и на органичното СЕО.

Нека приемем, че сте закупили огромно количество продукти. Два типа продукти, но имате огромно количество. Желаете много бързо продуктит да бъдат продадени.

В този случай, СЕО оптимизацията, като комплекс от задачи, не е добро решение, тъй като първите резултати идват едва след месец, понякога и след повече от месец.

Ако настроите кампания, т.е. добавите реклама в Гугъл и зададете бюджет, то тя ще заработи почти мигновено.  А с това ще почнат и продажбите.

Естествено, ако в този случай, продуктите желаете да продавате дългогодишно, тогава комбинацията от SEO + PPC би била перфектно решение.

Лошото при PPC програмите е, че когато дадените кликове бъдат извършени, остатъчният ефект остава минимален, докато при SEO, всяко действие има остатъчен ефект, все неща, които дават тежест години наред.

С други думи, ако искате да продавате нещо дългосочно, съветът ни е  с приоритет да насочите енергията си в SEO, а ако искате да продадете нещо спешно, при това възможно най-бързо, то тогава рекламата в Гугъл е чудесно решение.

SEO оптимизация

SEO оптимизацията представлява комплкс от задачи, които дават добри резултати във времето, стига да се извършват от достоверни фирми, или от хора, които имат опит в областта на търсещите машини.

Ако търсите инвестиция с най-голяма възвръщаемост,  то SEO оптимизацията е най-доброто решение.

Няма как да не обърнем внимание на следното. Можете да комбинирате … SEO, съчетано с PPC, а за десерт, можете да засилите и Соушъл Медия Маркетинг.

Платени реклами в комбинация с SEO оптимизация

Когато „колелото се завърти“ и Вашият онлайн бизнес потръгне, то тогава е време да помислите за комбиниран вариант.

Хубаво е да помислите за  дълготрайни резултати, за сигурни клиенти, които периодично да купуват вашите продукти, или да наемат Вашите услуги.

Google Ads и SEO оптимизация се комбинират перфектно. Достатъчно е да заделите бюджет. След достигане на резултатите от оптимизацията, платените реклами могат да бъдат намалени или да станат излишни, но това във времето.

Последно, бюджетът, който да заделите за Google Ads и SEO е често дискутирана тема. Ние, нашият екип, след редица SEO дискусии сме стигнали до извода, че бюджетът за онлайн реклама трябва да е около 10 % от приходите на месечна база. А тези 10 % трябва да бъдат пропроционално разделени за едни от най-важните маркетингови областти, например 3.3 % за SEO оптимизация, 3.3 % за Google Ads и Facebook Ads и останалите 3.3% за Соушъл медия маркетинг (SMM).

Финални думи

Често се повтаряме, пишейки  обобщението на подобни статии, като споделяме, че Вашата конкуренция не спи, а инвестира сериозно. Именно това ни подтиква да пишем подобни статии, като Ви предизвикаме да се възползвате от силата на Дигиталния маркетинг и да действате.

Разгледайте и тези материали, свързани с темата:

Средна оценка

5 based on 1 votes

Марка

ВИСЕО ЕООД

Продукт или услуга

Реклама в Google