София и изработка на уеб сайтове

2
149
Добави коментар
hlape
hlape

Основни канали за уеб трафик през 2021 година
Обзорна статия, касаеща привличането на нови посетители към даден сайт

Акцентът е върху социалната мрежа за кратки видеа – Tik Tok, която сериозно се конкурира с YouTube, и от която можете да привлечете посетители към Ваш сайт

В настоящата статия ще споменем за тенденциите, касаещи новата 2021 година, относно прииждащия към Вашият сайт трафик, както и на какво да наблегнете, за да сте актуални и да се радвате на много нови посетители в онлайн магазините си.

И така, нека споменем какво се случва днес, в края на 2020 година относно трафикът, който води до сайтовете.

Органични резултати от SEO оптимизация

Основен източник на трафик остава органичния такъв, с други думи, това е трафикът, който е натурален, т.е. предизвикан от нуждаещите се от информация. Когато даден клиент, или човек, който търси конкретна информация напише в търсещите машини дадена дума или фраза, и когато попадне на Вашият сайт, то тогава говорим за органичен трафик. Но не, кликайки върху жълтите, досадни надписи, които са обозначени като „реклами“, а на реалните резултати, на естествените.

PPC програмите на Facebook и Google

Огромни ресурси бяха инвестирани и в компаниите, които предлагат реклама, в това число Facebook Ads и Google Ads. Може би двата канала се нареждат на второ място по трафик за България.

Слагаме ги  под общ знаменател, тъй като смятаме, че почти равна е инвестицията и за двете партньорски програми, и на Гугъл, и на Фейсбук, от страна на рекламонаемателите.

Тук искаме ясно да подчертаем, че ефективна PPC кампания може да стане от екип от специалисти, които тясно се занимават с това. Ако Вие, които нямате опит с дигитален маркетинг, решите да си съсдадете рекламна кампания, има голяма вероятност да изгюбите бюджетът си с малка възращаемост, т.е. с малка ефективност.

Директният трафик

Третият тип източник на трафик, това е директният трафик. Много е трудно да предизвикате директни посещения, но не е и невъзможно. Ако ползвате офлайн реклама, то това е добър вариант за придобиване на директни посетители на Вашият онлайн магазин, или сайт, без значение в коя ниша е.

Соушъл медия трафик

Четвъртият тип трафик, това е трафикът от социалните канали – тук включваме натурален трафик от Facebook страници и групи, споделяния и други, както и от Туитър, Пинтерест, Mix com, Instagram, Tik-Tok  и много други социални мрежи.

Тук искаме да обърнем сериозно внимание на една нова тенденция, която се зароди през последните няколко години, а именно Influencer Marketing – SEO.

Ако все още не сте стартирали маркетинг на влиянието за вашия бизнес, тогава 2021 е най-доброто време да започнете. Инфлуенсър маркетингът се оказа един от маркетинговите методи, които генерират висока възвръщаемост на инвестициите и по-голям обхват. Работата е там, че трябва внимателно да изберете своя инфлуенсър.

Ако предлагате компютърни компоненти, то внимателно потърсете геймър с огромна аудитория и поискайте среща, а на срещата обсъдете бъдещо сътрудничество!

Геймърът може да има канал в Ю тюб, а може и в Тик Ток, важното е да има активна аудитория, както и да е с огромна потребителска маса.

 

Имейл маркетинг

Имейл маркетинг трафикът също намира присъствие в настоящата година и се очаква да бъде засилен през 2021 година.

Ако трябва да сме честни, имейл маркетингът може да бъде основно оръжие за привличане на клиенти, но трябва да знаете какво правите, т.е. не е никак лесна задача.

Имейл маркетингът е един от най-евтините начини за провеждане на интернет насочена рекламна кампания. Това е причината той да бъде “апетитна хапка” за много голяма част от рекламодателите. Ако сбъркате, обаче, можете да бъдете сериозно сакнционирани.

 

Е, уважаеми читатели, по-горе ВИ представихме шест от основните източници на трафик, които биха могли да спомогнат за Вашият бизнес онлайн. Често, когато ние, екипът на компанията, консултираме клиенти, насочваме вниманието към всичките източници, като даваме приоритет на най-важният тип – а именно, органичният трафик от търсещи машини.

Вярваме, че основен източник на трафик ще бъде органичният и през новата 2021 година.

Трбва да отбележим, че коренни размествания за предстоящата 2021 година, за разлика от 2020 не се очакват, т.е. добре познатите трафик източници за сайтове остават тези, които са актуални и днес, но е важно да следите и новите тенденции. Тик Ток е една от тях и си струва да помислите как да промотирате ваш сайт и там, тъй като голяма част от аудиторията вече е в нея.

Много важно е да се възползвате от всичките типове уеб трафик, за да привлечете възможно най-голям брой потербители. Нещо повече, когато ползвате комплексен метод за придобиване на разнороден трафик, ще можете да обезпечите сайтът си, в случай, че някой тип трафик отпадне.

Надяваме се, че настоящата статия ви е била интересна.

Други ценни статии, които екипът на SEO агенция W-SEO.com Ви съветва да прочетете, за да повишите познанията си в областта на търсещите машини:

Средна оценка

5 based on 1 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

Източници на трафик 2021