София и изработка на уеб сайтове

1
122
Добави коментар
hlape
hlape

Кратък обзор на 2020 година
Важни акценти и SEO трендове за 2021

Е, уважаеми читатели на ВИСЕО КОМ, останаха броени часове до настъпването на новата 2021 година.

През отминалата 2020 година имахме удоволствието да оптимизираме сайтовете на стотици клиенти, както от България, така и от държави, като Съединени американски щати, Великобритания, Германия, Белгия, Гърция, Македония и други.

Чрез нашите доказано ефективни методи за SEO оптимизиране на сайтове успяхме да изведем  десетки клиенти на първи позиции в Google.

Други, съвсем скоро предстоят да изкочат на предни позиции.

Важно е да кажем, че ако още не сте се спряли на SEO компания за 2021 година, сега е момена да го направите. Нашият екип от опитни и доказани във времето специалисти приема нови клиенти. Достатъчно е да отправите запитване.

Имайте предвид, че SEO оптимизирането на сайтове е тромав, бавен комплекс от задачи, което означава, че се изисква време.

Нещо повече, процедурата по оптимизиране на силноконкурентни сайтове е сложна, което означава, че цената не е евтина, но пък за сметка на това, когато подобрим класирането на сайтовете Ви в търсещите машини, то тогава потокът от клиенти расте стремглаво.

SEO постижения

По традиция, ще се откроим от повечето SEO фирми, и няма да сподеялме големите ни партньори, но само ще загатнем, че почти всички големи брандове, които са популярни, не само у нас, но и в  Европа, както и в други континенти.

За нас никога не е било важно да покажем ФИРМИТЕ С ГОЛЯМ БЮДЖЕТ, и да парадираме с това, а напротив, за нас резултатите от действията са най-важни.

Най-важно е, когато Вие, като евентуални наши бъдещи клиенти, когато останете доволни, започнете да споделяте с партньорите си.

Какво предстои през 2021 година

Често, ако сте редовен читател на сайта, сте се уверили, че постоянно апелираме и насочваме вниманието Ви към това, да инвестирате в SEO.

SEO става все по-значимо и през 2021 година, ако се забавите, то Вашата конкуренция ще Ви отвее.

Ако сте управител на онлайн магазин (почти всеки вече има собствен магазин), то основна цел е, с него да продавате, да имате повече трафик, органичен трафик. Органичният трафик е много важен и дава спокойствие, гаранция за много и постоянни клиенти.

Не бива да губите и ден повече. Даже напротив, още днес, ако четете статията, попитайте колеги, партньори, дали се възползват от SEO услуги, както и потърсете съвет за коректна SEO компания. Ако сте управител на по-голяма компания, помислете и за собствен екип от SEO специалисти.

Относно тенденциите за 2021, ние в  предишни статии сме писали, на какво трябва да се наблегне, но трудно можем да предскажем, къде точно ще бъде насочена основната енергия, тъй като Гугъл, като основна търсеща машина, често променя алгоритмите си. И миналата година, в самия край, споделихме за тенденциите, които ни очакват към настоящата 2020 година. Можете и тях да ги прочетете и да се уверите, че сме били прави.  Естествено, има една основа, за която ние, опитните SEO експерти знаем. Нещо повече, именно добрите СЕО експерти са гъвкави и могат да променят тактиката, спрямо новите промени на алгоритми. Тук отново идва мястото, в което да препоръчаме именно да насочите енергията към опитни специалисти.

В никакъв случай не се доверявайте на младежи, които от скоро са започнали да четат за SEO. Ако все пак решите да се възползвате от подобни услуги на младежи, без опит, то тогава им организирайте SEO обучение.

Най-важните SEO тенденции за 2021

По-горе споделихме линк, в който можете да научите подробно за тенденциите, за важните неща, на които да обърнете внимание.

Изкуствен интелект от Google

Търсачката се подготвя изцяло за нова актуализация на алгоритъма за класиране на Page Experience, като по предварителни данни, актуализации се очавкват през месец май 2021. Първите актуализации обаче стартираха в началото на декември 2020 г.

Какви са основните актуализации?

Скорост на зареждане на страницата. Сканиране на сайтове с протокол HTTP / 2 и специално внимание към LCP – времето за показване на най-големия елемент на страницата.
Групиращи теми. AI ще ви помогне да определите кои теми потребителят се интересува от разбиване: например, ако въведете заявката „индикатори на хемоглобина“, тогава може да се интересувате както от анемия, така и от хиперхемоглобинемия. Гугъл и понастоящем използва подобно семантично групиране. Очаква се подобни резултати да дават по-точна и конкретна информация в SERP.
Интерактивност – колко привлекателна е страницата за потребителя. Измервано от метриката First Inlay Delay – закъснение на входа по време на първото взаимодействие със страницата.
Визуална стабилност. Смяна на метричната кумулативна подредба – няма измествания извън границите на оформлението на страницата. Потребителят не трябва да превърта наляво и надясно, за да види цените в дълга таблица с услуги, а всичко това трябва да се вижда на момента, без необходими действия.
Индексиране на фрагменти от страници.
Извод: Последният показател е много интересен за тенденциите за оптимизиране на страниците през 2021 година. Google обича принципа Zero Click – така че потребителят да получи желания отговор в SERP, без да посещава страниците на сайтовете. Да, това е жалко за трафика, но има своите предимства.

SEO по време на пандемия

Всеки би искал SEO тенденциите от 2020 година  да се запазят и през 2021 г., но уви, това няма как да се случи. По време на коронавируса потребителите имат нови изисквания за здравословна безопасност и е важно това да се вземе предвид.

Добавете следната информация към сайта:

Доставка и плащане – ако преди сте работили само на място, във Ваш обект, ще трябва да промените това, в противен случай ще загубите клиенти. Посочете на сайта информация за начините на доставка и за безкасовите плащания. Прилагайте плащания от Google и Apple Pay, ако е възможно.
Онлайн консултация – подходяща за тези, които работят в сферата на образованието / обучението. Учите ли английски език офлайн? Сега преподавайте онлайн. Можете дори да създадете отделна страница „онлайн курсове по английски“. Тренирате ли във фитнеса? Запишете видеоурок или вземете уроци онлайн.
Видео-фото обиколки, ревюта. Добавили ли сте доставка, безконтактно плащане също? Ако отговорът е „ДА“, то тогава СТАХОТНО! Как да разгледаме продукта? Покажете го от всички страни, направете снимка, заснемете видеоклип, потопете клиента във виртуална реалност, както правят много компании, ориентирали се в обстановката.
Мозъчна буря. Помислете сами – останалото зависи от вашето въображение. Може би си струва да се пише за режима на маска, дезинфекция на стоки и отстъпки за пенсионери при доставка.

Финални думи

Можем да пишем още много за тенденциите и важните неща, които да направят така, че сайтът Ви да е привлекателен, както за търсачките, така и за потребителите, но не искаме да Ви досаждаме с подробности. По-горе успяхте да прочетете най-точните и ценни неща, на които да обърнете внимание.

Вече знаете, че ако изпитвате затруднения, имате на кой да поверите тази, никак лека задача, а именно – SEO оптимизирането на сайтове.

Ако все пак решите сами да се справите, то знайте, че ще Ви трябва много време за анализи, проучвания, четене, експерименти. Това време, помислете, дали няма да е по-ценно да си го насочите във Вашите, собствени бизнес цели и дейности.

 

Средна оценка

5 based on 9 votes

Марка

VISEO EOOD

Продукт или услуга

SEO 2021