София и изработка на уеб сайтове

2
126
Добави коментар
hlape
hlape

Линк билдинг – какво представлява този SEO процес?

Линк билдинг – Изграждането на връзки е начин за популяризиране на сайт чрез получаване на голям брой външни връзки към популяризирания сайт.

Изграждането на връзки често се бърка с купуването на връзки, но това са различни процеси. В процеса на изграждане на връзки специалист старателно изгражда линк профил на даден сайт, като се стреми да поставя връзки към него на висококачествени ресурси, признати от търсачките. Резултатът от добре направеното изграждане на връзки е увеличаване на трафика, увеличаване на броя кликвания към сайта и увеличаване на репутацията на ресурса, към който те се свързват.

Закупуването на връзки е в нарушение спрямо правилата на повечето търсачки

Изграждането на връзки се различава от масовото закупуване на връзки по същия начин, както купуването на измити картофи на парче в супермаркет от купуването на същите картофи в торби. Колкото и внимателен да е купувачът, в торбите все още ще има много некачествени и изгнили кореноплодни растения. Същото може да се каже и за връзките. Ако закупите маса връзки, тя определено ще съдържа неестествени връзки, връзки от спам ресурси или забранени сайтове. Като се има предвид това, не може да се каже, че изграждането на връзки изобщо не признава покупки на връзки. Този метод също има право да съществува в рамките на изграждането на връзки, но в същото време всяка закупена връзка се проверява внимателно.

Кой е създател на връзки?

Създателят на връзки (линк билдинг експерт)  се занимава с изграждането на профила на връзката на сайта (т.е. изграждането на връзки, или линкове). Създателят на връзки не е просто човек, който ще публикува връзки към вашия сайт на ресурси на трети страни. Това е специалист, който добре знае коя връзка ще бъде полезна и коя вредна. Основната цел на работата му е да получи връзка от надежден интернет ресурс, който да дава както трафик, така и поръчки. Има няколко основни източника, използвани от създателите на връзки, но не бива да мислите, че е достатъчно да отидете до тях, да оставите връзка там и да изчакате резултатите.

 

Търсачките непрекъснато се променят и подобряват, така че изграждането на връзки в много отношения е творчески бизнес и изисква добро разбиране на всички функции на SEO и специални знания от изпълнителя.

 

Източници за набавяне на  връзки (линкове)

В глобалната мрежа има много сайтове, чието поставяне на връзки допринася за бързото популяризиране на сайта. Нека разгледаме основните от тях:

Социалните мрежи са най-печелившата опция днес, връзките, поставени на страниците на мрежите, се разпознават от всички търсачки.
Блог, който има качествени статии или съдържание. Като правило е достатъчно да помолите посетителите да споделят материала, който им харесва, с приятели, като предварително поставите бутони за социални медии на страницата на блога.
Интервю с популярен човек, който иска да се похвали с това на своята страница или блог. Посещенията на фенове и връзките към вашия сайт са гарантирани.
Тематични форуми, където връзката може първо да бъде поставена в подписа, а по-късно и в съответната тема, която можете да отворите сами.
Чрез новинарския емисия на вашия сайт, в присъствието на интересни новини, можете да разпръснете много полезни и висококачествени връзки.
Полезни или забавни видеоклипове или изображения са винаги популярни и следователно чудесен източник на изграждане на връзки.
Наличието на собствен канал в YouTube с интересно съдържание ще доведе до не по-малко връзки от блог или интервю.
Акаунти в популярни сайтове за работа, табла за съобщения, директории.
Уроци, които можете да изтеглите безплатно и всеки съдържа връзка към вашия уебсайт.
Провеждане на анкети и промоции.
Комуникация със собствениците на надеждни ресурси, с последваща покупка или обмен на връзки.

Както можете да видите, има много източници, но само опитен  линк билдър е в състояние да ги използва креативно и с максимален ефект. Освен това е изключително важно редовно да преглеждате и преразглеждате както стратегията за изграждане на връзки, така и нейните източници. Само качествен анализ за всяка връзка и ресурс ще ви донесе желания резултат.

Имайте предвид, че качественият линк трябва да бъде съпътстван с добро, тематично съдържание !!!
Предимства и недостатъци на изграждането на връзки

От гореизложеното, както плюсовете, така и минусите на този метод за промоция на SEO са ясно видими. Основното предимство на изграждането на връзки е, че дава надежден, дългосрочен ефект. Трафикът на сайта нараства, позицията на ресурса се увеличава и той остава в ТОП за дълго време. Освен това изграждането на връзки може да не изисква голям бюджет, ако стратегията не предвижда масовото закупуване на връзки, така че като цяло трябва просто да платите за работата на специалист по промоция и да се погрижите за качествено съдържание.

Основният недостатък на изграждането на връзки е, че отнема време. Това е както времето, което конструкторът на връзки ще отдели за публикуване на връзки, така и времето, необходимо на връзките да започнат да работят с пълна сила. Ръчното изграждане на връзки (т.е. такова без закупуване на масата на връзките на едро) отнема много време и не работи добре в ниши с висока конкуренция.

 

Този метод за промоция също има сериозен риск. Ако стратегията и сайтът са избрани неправилно, ако закупената връзка е намерена в спам ресурс, вашият сайт може да попадне под филтрите на търсачките и ще похарчите много усилия и пари, за да поправите ситуацията. Ето защо си струва да се даде предпочитание на опитни професионалисти с добро портфолио.

Финални думи

Изграждането на връзки върши отлична работа по естествено изграждане на маса на връзката и, когато се използва правилно, дава страхотни резултати при малък бюджет. Работете с опитни професионалисти, избирайте надеждни сайтове и резултатите няма да закъсняват.

Средна оценка

5 based on 1 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

Линк Билдинг