Столче за кола

4
Добави коментар
atti
atti

Марката Britax-Römer – високо качество и сигурност при пътуване

Britax е компания с повече от половинвековна история- компанията е създадена през 1938 година и се специализира в производството на продукти в сферата на автомобилната безопасност. През 1970 започва да произвежда и детски столчета за кола, като самите детски седалки за пръв път се използват през 1960 година в Швеция и то обърнати назад. През 1979 година се слива с водещия немски производител Romer. Останалото е история- Britax-Romer бързо печели заслужената слава на най-добрия производител на детски столчета за кола в света. Техните столчета непрекъснато печелят награди от реномираните тестови организации ADAC и EURONCAP. Фирмата държи над 180 патента за столче за кола в света, като е и първият производител на детски столчета въвел международния стандарт Isofix в сътрудничество с Volkswagen. Фирмата е оценена на над половин милиард евро.

На новия сайт на представителството на Britax-Römer за България можете да прочетете много допълнителна информация за марката Britax-Römer, както да следите актуална информация за предлаганите продукти – детски столчета за кола. На сайта има подробни материали за безопасността при движение, видео и отзиви от клиенти.

Oбщо представяне на детско столче за кола Britax Multitech II.

 

Britax Multitech II е едно много популярно, комбинирано Шведско столче за кола от група 1-2-3, което ще може да обезопасява детето ви от 9-36 кг.
Уникалното при тази детска седалка е възможността да се обърне по посока обратна на движението от 9-25 килограма или група 1-2.

Този продукт и други подобни продукти се предлагат за пръв път в България. Возенето в столче за кола назад е 500% по-безопасно, тъй като предпазва крехките врат и глава на децата до 6 години от жестоките натоварвания, на които са подложени при катастрофа.

При обърнатите назад столчета за кола врата се държи в права позиция при удар и се предпазва от наранявания по този начин, докато при обърната напред детска седалка той се изстрелва силно напред и възниква опасността да се разкъсат шийните прешлени, като изхода често е фатален.

При децата главата съставлява около 30 % от общата маса на тялото- докато при възрастните този процент е 10 единици. Както знаете тази потенциална енергия заключена в тази маса се задвижва силно при катастрофа и теглото се увеличава експоненциално. Така главата, като съставляваща голяма част от теглото упражнява по-голям натиск върху врата отколкото при възрастните. Вижте видеото долу. Именно затова необходимостта да возим децата си в столчета за кола, обърнати обратно на движението е много по-голяма. Има твърде много случай на загинали обърнати в седалки напред деца, при не толкова тежки, при които е било напълно възможно да се оцелее катастрофи.

Обратното, статистиката в скандинавските страни където практиката да возят децата си на обратно поне до 4 годишна възраст е невероятна и непостижима до този момент от никоя друга практика. В Швеция при катастрофи практически не загиват деца до 4 годинки. Когато това се случи, то е често в много тежки, унищожителни катастрофи, с възпламеняване, при които никой не е имал шанс и достига винаги до prime time новините, като нещо нетипично за пътната безопасност в страната.

Магазините ни преливат от атрактивни, рекламирани като „най- нови и неповторими“ столчета за кола,
а родителите живо са поощрявани да купуват едно след друго, бързайки да преместят едногодишното бебе в седалка, а едва навършилото 3-4 години дете в бустър и тн и тн, сякаш това отбелязва значимото порастване на малкото човече.

Факт е, че инцидентите с моторни превозни средства са най-големият убиец на деца до 12 години. Докато в някои от тези катастрофи е почти невъзможно да се спасят хората, в други- повече от 60 % от случаите, които са завършили трагично са могли да бъдат избегнати, но не са, тъй като деца от 0-12 не са били в подходящи за целта столчета за кола.

Наред с всички модерни столчета за кола по магазините има и още една, отделна категория, уникално добри и сигурни детски седалки, които са малко известни в България и в голяма част от Европа все още. Тяхната история продължава вече цели 40 години в Швеция. В тази северна страна, родителите първи въобще започват да слагат децата си в столчета за кола, далеч преди останалата част от света да осъзнае нуждата от това.

Тяхната тогавашна практика, която днес е доведена до почти пълно съвършенство, е те да бъдат обърнати в посока обратна на движението, следвайки чистата логика на елементарната физика за движението и динамиката на телата. Тази теория бива успешно доказана с реални модели от живота вече половин столетие. Когато седалката е обърната назад, съобразно шведския модел, то главата е надлежно обезопасена и нейното опасно движение напред е спряно от самата конструкция на столчето за кола. По този начин енергията на удара се разпределя пропорционално по целия гръбнак и предпазва от опасното разтягане.

Теорията настрана, най-голямото доказателство в подкрепа на тази практика е самата статистика, която сочи, че возенето назад е цели пет пъти по- безопасно!!! Нормално е в Скандинавия децата да се возят назад не до около годинка, както е у нас и в по- голямата останала част от Европа, а до най-малко 4 години ( често до 5-6.5 години), т.нар. нареченото Удължено Возене Назад (Extended Rear Facing), което е напълно възможно с високите, позволяващи возенето с 5 точков колан до 25 килограма или до около 125 см. височина шведски столчета за кола.

Нашата цел и мечта в www.detski-sedalki.com е да видим тази правилна и доказано успешна практика приложена на и в България. За целта предлагаме за пръв път на нашия пазар безопасните скандинавски столчета за кола, които могат да бъдат видяни и тествани от родите и деца в нашия магазин.

 

Основни характеристики и функции на столче за кола MULTITECH 2:

А сега малко повече информация за най-популярното от тези детски столчета – победителят в категорията си Britax Multitech II. Britax Multitech е едно от най-известните обърнати назад детски столчета за кола и един от основните му плюсове е, че ще може да се използва дълго време.

Multitech II е комбинирано столче за кола от група 1-2-3, в което детето може да седне както в посока на движението, така и обърнато на обратно. Моля отбележете: Britax Швеция препоръчва да се използва столчето колкото е възможно по-дълго обърната назад. То също е до 25 килограма, като е и достатъчно високо, така че да можете да се ползва до около 6- 6.5 години. Положителна черта на столчето за кола е, че макар и сравнително голямо, то пасва добре в среден клас автомобили и остава достатъчно място за краката за възрастни и деца еднакво.

Multitech II има стабилизиращо краче и допълнителни колани за увеличена стабилност. Столчето за кола е оборудвано и със заключващи механизми, подпомагащи инсталацията с колан, когато детето се вози назад. Multitech II има хубав наклон, което позволява и на по-големи деца да се настанят удобно назад, а обърнатите навътре подпори на главата представляват и удобството за детето, когато заспи. Повече информация и видове цветове може да разгледате тук.

Плюсове и минуси на столче за кола BRITAX MULTITECH 2:

Начин на монтиране – Колан Система:

Столче за кола Multitech II има стабилизиращо краче и допълнителни колани за увеличена стабилност. Столчето за кола е оборудвано и със заключващи механизми, подпомагащи инсталацията с колан, когато детето се вози назад. Multitech II има хубав наклон, което позволява и на по-големи деца да се настанят удобно назад, а обърнатите навътре подпори на главата представляват и удобството за детето, когато заспи.

 

Правилен начин на монтиране на столче за кола Britax Multitech 2

Oт къде да купим столче за кола Britax Multitech 2:

Можете да закупите столче Multitech 2
от официалния представител на BRITAX за България на следните контакти:

web: www.detski-sedalki.com
email: [email protected]
tel: 088 9770 156 ; 088 9498 777 ; 02829 79 88 
Адрес: София, Околовръстен път 881.

Изберете Вашето столче за кола в нашия Офис/Шоурум:

Адрес: София, Околовръстен път 881.