Тренировъчни програми на Рег Парк (II част)

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

През 1949 г. родителите на Рег му правят подарък, като го изпращат за 6 месеца в САЩ. В Америка Парк се запознава и тренира с шампиони в културизма като Бил Барад, Марвин Едер, Ейб Голдбърг, Кланси Рос и Флойд Пейдж. Парк тренирал и в „Щангистката Компания Уидър“, където по-късно Джо Уидър, Бартън Хорват и Чарли Смит изиграват голяма роля в развитието на физиката му.

„Мистър Вселена“

През 1950 г. Рег тренира здраво в Щатите в залата на Ейб Голдбърг. Печели няколко конкурса в САЩ, като побеждава шампиони като Флойд Пейдж, Алан Степан и други. През 1951-ва се завръща в Англия и се подготвя за конкурса „Мистър Вселена“. От януари същата година до конкурса Парк тренира често, здраво и тежко.

Програмата

С тази програма теглото на Парк се връща на 100 кг, но разликата в дефиницията на мускулите му била значителна в сравнение с тази от времето, когато печели конкурса „Мистър Англия“.

Хранителните навици на Рег не били сложни – той изяждал всичко, което майка му готвела. Разчитал на тежките тренировки, за да използва енергията от въглехидратите.

Рег Парк печели „Мистър Вселена“ през 1951 г. само с 3 години сериозни тренировки зад гърба си.

Препоръки

Както и в предишната програма на Парк, и тук имаме огромен обем тежести, повдигнати за тренировка. Такава е била концепцията за трениране по онова време. Разделянето на обема в къси кратки серии, които не образуват големи количества млечна киселина, е бонус. Въпреки това чудовищният обем (общо повдигнато тегло) сам по себе си прави изпълненето на програмата истинско предизвикателство за натурален атлет.

Ако решите да я използвате, запомнете, че подборът на тежести следва да е разумен, да не правите компромиси с техниките и да почивате достатъчно (поне 2-3 дни между) две тренировъчни сесии. Ползвайте я за 2 до 8 седмици, според възможностите ви да възстановявате.

Може да тествате програмата като стимул за разчупване на платото. За протокола – тази програма е за „стари кучета“ и „талантливи млади атлети“. Ако сте напреднали и в плато – опитайте я. Иначе по-добре стойте настрана!

Успех!

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.