Блогът на Биляна и Петър Събеви

30
Добави коментар
bubulinkata
bubulinkata

Тази вечер реших да изненадам Петър с нещо специално. Не ми беше необходимо много време за подготовка, а резултатът определено го впечатли. Изпълнението е много лесно: смесих краве сирене и сирене фета и от получената смес направих топчици. След това по мой избор ги разделих на 3 части и всяка една от тях овалях в настъргани моркови, магданоз и смлени орехчета. С помощта на клечки закрепих хапките върху една прясна зелка. Прецених, че ще е подходящо, ако прибавя към аранжировката репички с маслинки, а за декорация на подноса – маруля, домати и краставички. Идеята за тези хапки видях в едно предаване по кабеларките наскоро, а за останалото импровизирах.

Ако ви харесва предложението ми, може да го приготвите за парти с приятели, за по-специален повод или просто да изненадате любимите си хора с нещо различно. Много добре си подхожда със сухо мартини или бяло вино. Спокойно може да се променят продуктите или да се добавят нови, дори и да се направи същият стилен поднос, но от плодове. Изборът е ваш.

Ще се радвам, ако и вие ми споделите за своите интересни инициативи в кухнята.

Реклама:

Google+ Подобни публикации

Публикувано в „Женски“ работи, Готварство и кулинария, Спорт, здраве и хоби с етикети вкъщи, Идеи, изненада, кетъринг, стил, хапки от Биляна. Постоянна връзка.