Заключване с чип

1
Добави коментар
GeorgiMilev
GeorgiMilev

Откакто хората са започнали да трупат свое имущество, се е появила и необходимостта от неговото опазване. Така с времето се появяват заключващи устройства, които се усъвършестват с всеки изминал ден. В днешно време най-сигурни са вратите със заключване с чип, които са на практика неразбиваеми. Електронните ключове, които отключват такива врати не могат да се копират, нито да се възпроизведат по какъвто и да е начин. Единствено администраторът на системата може да даде достъп на определен електронен ключ до вратата. Никой друг няма достъп и не може да въвежда или забранява ключове.

Модерната система за заключване с чип на Obshtdom.com отначало се приема резервирано, особено от по-възрастните хора. Те считат, че ако вратата блокира, няма да могат да излязат от сградата или пък да влязат в нея, защото бравата не може да се разбие. Това са притеснения, които имат своите основания, затова отвътре се монтира бутон за отключване, чрез който се отваря вратата без намесата на електронен ключ. За да се ползва ключ за отваряне и отвътре, ще трябва да се монтира втори електронен четец. Електронните брави на практика не се повреждат. Те имат автономно електрозахранване, което решава проблемите със спиране на тока.

На автономно захранване, една брава със заключване с чип може да издържи над десет дни, а ако не се отваря и затваря през това време – и повече. Вратите, които са с електронни брави в една сграда може да са неограничен брой, а за тях ще се програмират електронните ключове на хората, които имат право на достъп до съответната врата. Така един човек може да ползва ключа си за да отвори входната врата, асансьора и мазето, но да няма достъп примерно до гаражите или тавана. Правото на достъп зависи от това, каква собственост притежава човекът в сградата и за какви услуги е платил. Който не желае да плаща за поддръжка на асансьора например, няма да има достъп до него, защото неговият ключ няма да е оторизиран да го отваря.

Собствениците на апартаменти с врати със заключване с чип могат да са спокойни, докато отсъстват от дома си. Крадците по начало избягват трудни за отключване врати, а електронните брави не се разбиват лесно. В повечето случаи, ако желаят непременно да проникнат в апартамент с електронна брава, престъпниците ще потърсят друг начин – през прозорците например. Електронната входна врата от Obshtdom.com е сигурна защита, но ако апартаментът е на лесно достъпно място, то прозорците и терасите му също трябва да се защитят.

Заключване с чип е подходящо и за жилища и офиси, които се дават под наем. Често се случва собственикът да има проблеми с наемателите, които задържат ключовете след като напуснат жилището, което налага смяната на брави и патрони. Когато бравата е с електронни ключове, хазяинът просто ще блокира или изтрие ключовете на предишните наематели и ще въведе нови кодове. Добри системи за заключване с чип предлагат и на сайта заключванесчип.net

Можете да оставите коментар след текста на публикацията.