Смях.net – Снимки – Най-странните животни на планетата

18
Добави коментар

Pelochelys cantorii-гигантска костенурка с мека черупка. Тази костенурка може да се открие в бавни води с прясна вода и потоци. Тези гигантски костенурки могат да порастнат до 6 фута-около 2 метра и да тежат повече от 50 килограма.

Matamata-обитава блата в Северна Боливия, Източно Перу, Еквадор, Източна Колумбия, Венецуела и Северна и Централна Бразилия. Тази костенурка предпочита плитките води, от които може да надига спокойно главата си за въздух.

Patagonian Cavy-странен гризач, нещо средно между заек, кенгуру и магаре:) Живее в Централна и Южна Аржентина, обитава сухи тревни площи и пустинни местности.

Saiga-антилопа, квалифицирана като драстично застрашен вид. Общият им брой днес е 50 хиляди, които живеят в Калмикия, три области на Казахстан и в два района на Монголия.

Звездоносата къртица-храни се с малки безгръбначни, водни насекоми, червеи, добър плувец. Подобно на своите събратя къртици, копае плитки тунели, много често завършващи под водата. Невероятно чувствителният му нос е покрит с над 100 хиляди рецептори.

Слонска земеровка-широко разпространени в Южната част на Африка и там може да се открие в почти всеки тип местообитание-от пустинята до залесените райони.

Клюнеста ехидна- бозайник, снасящ яйца, намира се в Нова Гвинея, където е широко разпространена.

Розов броненосец-намира се в Централната част на Аржентина, където обитава сухи тревни площи и пясъчни равнини с тръни и храсти. Ако се изплаши и почувства заплаха, може за секунди да се погребе жив под пясъците.Той копае дупки в близост до колонии от мравки и се храни основно с изровените от тях и с техните ларви.

Дългоухият гризач Jerboa- наричан е “Мики Маус на пустинята“-гризач с дълга опашка, дълги задни крака, пригодени за подскоци и изключително големи уши. Живее в пустините на Монголия и Китай, също е обявен за застрашен вид.