Палачинки

32
Добави коментар
Ladyclub
Ladyclub

Палачинките са безспорно едно от любимите ястия на малки и големи. Солени или сладки, за десерт или закуска, а защо не и за вечеря, палачинките радват със страхотния си вкус хора от различни възрастови групи. Едва ли има човек, който да не се зарадва рано сутрин от миризмата на апетитни палачинки, приготвения от любимия му човек.

Може да се използва като предястие или като десерт, да се консумира охладена или топла, по всяко време на деня според предпочитанията, местните традиции и обичаи.
Wikipedia

ПРОДУКТИ ЗА 12-14 БРОЯ ПАЛАЧИНКИ

3 яйца
1 л. прясно мляко
1 с.л захар
1 с.л олио
брашно
конфитюр или мармалад за плънката

ПРИГОТВЯНЕ
1. Яйцата се разбъркват заедно с лъжицата захар и лъжичката олио. По принцип, добавянето на олио отсъства в повечето рецепти за палачинки, но добавянето му пречи на тестото да залепва за тигана.

2. Добавяте към вече разбърканите яйца и прясното мляко. Възможно е комбинацията от половина литър мляко с половин литър вода, като по този начин палачинките стават по хрупкави.

3. Към вече получената смес започвате да добавяте и брашно, колкото поеме. Целта е да се получи консистенция близка до боза.

4. Изсипвате от сместа в нагорещен тефлонов или керамичен тиган колкото да покрие дъното. След като е готова палачинката от едната страна се обръща и от другата. Горе-долу отнема по 1-2 за всяка страна.

5. Вече готовите палачинки овкусявате със конфотюр, мармалад или ако сте фенове на солените палачинки може и със сирене, кашкавал или каквото си изберете по ваш вкус. Да ви е сладко!