Блогът на Биляна и Петър Събеви

24
Добави коментар
bubulinkata
bubulinkata

От съвсем малка съм голям почитател на гръцката музика, език и култура. Всъщност не само аз, но и цялото ми семейство. Не случайно избрах да уча и завърших отлично гимназия с интензивно изучаване на гръцки език и история. И до днес не спират интересите ми в тази област…

Днес получих мейл за предстоящите концерти на любимия ми гръцки изпълнител Янис Плутархос (Giannis Ploutarxos).

От страницата на  фен-клуба му, както и от личния му блог става ясно, че лятното турне на талантливия Плутархос се разраства и все повече гръцки градове се прибавят към него. За тези от вас, които обичат гръцката музика и ще изкарат лятната си отпуска по земите на южната ни съседка, по-долу изброявам програмата на изпълнителя за лято 2009:

Юни
19 – Лариса
22 – Патра
25 – Трикала
26 – Козани
27 – Янина

Юли
3 –   Каламата
11 – о-в Родос
18 – Керамоти (по време на фестивала)
22 – Митилини
25 – Арда (по време на фестивала)
27  – Спарта
29  – о-в Левкада
31 – о-в Керкира

Август
3   – Иракли
4   – o-в Крит
10 – о-в Санторини
13 – Олимпия (по време на фестивала)
14 – о-в Закинтос
26 – Волос
27- Серес

Септември
11 – Солун

Надявам се да имате възможност да чуете на живо прекрасния му глас. Още по-хубаво ще е, ако посетите негов концерт по време на почивката си. Желая ви го от сърце. А на себе си и на всички негови фенове пожелавам да го видим скоро и на българска сцена. Повече за живота и творчеството на Янис Плутархос може на прочетете тук.

И тъй като така очакваното лято вече настъпи, нека ви поздравя с любимата ми песен на Giannis Ploutarxos – Ela, която носи със себе си трепета на дългочаканата и търсената любов, която рано или късно винаги идва в живота ни..

Реклама:

Google+ Подобни публикации