Здравен център „Дар“

30
Добави коментар

Основните принципи на метода могат да бъдат изразени със следните няколко думи: Във всеки даден момент може да се мисли само за едно нещо. С други думи, две мисли могат да проникнат в нашия разум само последователно, една след друга, но не и едновременно.

Всяка мисъл, всецяло обладаваща нашето съзнание, става за нас истина и се стреми да се преобърне в действителност.

И наистина, ако успеете да загнездите у болния мисълта, че неговата болест изчезва, тя действително изчезва; ако вселите в клептомана представата, че той вече няма да краде, той действително ще престане да краде и тъй нататък.

При каквото и да е било заболяване, безразлично физическо или душевно, винаги трябва да се използва самовнушение, изменяйки само отделни изрази в зависимост от конкретния случай. Например вие имате лошо храносмилане. Самовнушавате си, че всекидневно, три пъти на ден, сутрин, по пладне и вечер, в часовете на ядене, ще изпитвате глад – с други думи, ще придобиете приятно чувство, което ще ви накара и да говорите: „О, с какво удоволствие бих ял“.

И действително, вие ще ядете с голям апетит, без да увеличавате при това количеството на храната. Вие строго ще внимавате бавно и добре да я дъвчете, за да може тя да се преобръща в мека кашица и сама да слиза в стомаха и червата. Благодарение на това храната ви лесно ще се смила и вие няма да изпитвате нито в стомаха си, нито в червата си никакви неприятни чувства, никаква тежест и никаква болка.

Поглъщаната храна лесно ще се усвоява и от вашия организъм. Той ще я преобърне в полезни съставни части: в кръв, в мускули, в сила и енергия. С една дума – в живот. И тъй като храносмилането ви е превъзходно, то и отделянето на несмилаемите части на храна става без никакъв труд, всяка сутрин, ставайки от сън, ще изпитвате естествената нужда за изпразване на дебелото черво. Без употребата на никакви лекарства или изкуствени спомагателни средства ходенето ви по нужда винаги ще бъде редовно, нормално и лесно.

Нощно време ще спите превъзходно, а на сутринта ще се чувствате добре, бодър, жизнерадостен и весел.

Д-р Емил КУЕ