Здравен център „Дар“

18
Добави коментар
PhotoSynthesis
PhotoSynthesis

* Цялостното очистване на организма от токсините е най-сигурната профилактична мярка срещу вирусните заболявания

За да може успешно да проведем една профилактика срещу всякакъв вид грип, включително и срещу изкуствено нашумелия птичи грип, трябва да знаем от какво и кога се поражда това вирусно заболяване.

Грипът и простудните заболявания се появяват главно през зимния сезон. Това обстоятелство ни кара да смятаме, че тези заразни заболявания се дължат главно на студа. Но грипни епидемии има и през пролетта, и през лятото, и в началото на есента. Следователно трябва да търсим не само в него.

През тези периоди, а именно: началото на есенно-зимния, началото на пролетно-летния сезон, лятото, в природата настъпват дълбоки изменения, свързани с промяната на слънчевата активност. Върху Земята се изливат огромни количества слънчева и космична енергия, нужна за извършване на процесите в природата, които ще разстроят трайно човешкия организъм, ако той е замърсен.

Ще обясним защо се получава така, като вземем за пример сезона, в който навлизаме в момента: есенно-зимния период. Сега под влиянието на настъпващото студеното време намиращите се в кръвта отпадни вещества започват да преминават в тъканите под формата на слуз. Ако не се вземат профилактични мерки, тази слуз постепенно ще се уплътни в тъканите и ще попречи за нормалното функциониране на клетките, на целия организъм. Ще се появят различни заболявания, сред които и грипът, и целта на тези заболявания е да се отдели от организма насъбралата се слуз под формата на храчки при кашлицата, хрема или висока температура.

Какви профилактични мерки можем да вземем против простудните и грипните заболявания?

Всички тези мерки трябва да целят своевременното очистване на организма от токсините и да укрепят имунната му система. Лекарите природолечители от Здравен център “Дар” владеят методиката за цялостното очистване на организма и с успех я прилагат в своята практика.