Здравен център „Дар“

4
Добави коментар
rusalka
rusalka

Присъствието на паразити в тялото не е нито рядко, нито безобидно явление в нашето всекидневие. Най-често това са чревни паразити или глисти, малки или дълги. Особено опасни са тениите /свинска, говежда, кучешка/, трихинелозата, анкилостомиазата и др. Те се разпространяват чрез яйцата, снасяни от паразитите, и са плод на лошата хигиена – лична, битова, а така също чрез заразено месо, зеленчуци, плодове. Хората обаче могат да се заразят с паразити още по време на своето раждане. Поразените места обикновено са слузестите органи: очи, нос, уста, вътрешности, кожа. Постепенно заразяването става общо. Те са първопричина за много заболявания.

Симптоми

Болните имат болки в стомаха и червата, гадене, повръщане, разстройство, често отслабват, развиват анемия. Към 6-месечна възраст при децата може да настъпи изтощаване на задстомашната жлеза и да настъпи диабет. Понякога за опаразитяване може да се съди по избилите пъпки, себореята, различните петна, ранните бръчки, напуканите пети, чупещите си нокти. Инфекцията може да се изрази и в чести ангини, синузит, хронични тонзилити, полипи. При жените признаците са възпалени яйчници, болезнена менструация, умора, възпаление на бъбреците и пикочния мехур. У мъжете може да се появи простатит, импотентност, цистит, пясък в бъбреците.

Изброените по-горе здравни неблагополучия могат да се дължат и на други причини, но лекуващият лекар не бива да пренебрегва възможността за наличие на паразити в тялото.

Често опаразитеният няма никакви характерни оплаквания.

Открития, заслужаващи внимание.

Д-р Хилда Кларк, лекар от САЩ, е изобретила специален уред, наречен синхрометър. Този уред позволява да се посочат местата в тялото, където са натрупани токсините и червеите-паразити. Изобретателката установила, че именно те са причина за повечето болести, включително раковите заболявания; например тя открила, че телата на хората, болни от рак, са пълни с паразити и токсини.

Д-р Х. Кларк направила най-напред изследвания върху себе си и била потресена. Според показанията на синхрометъра целият й организъм бил замърсен с различни видове паразити: от бактерии да глисти. Тя решила да започне да търси начини, с помощта на които да изчисти тъканите си от тази мръсотия.

Лечението

Ако паразитите се открият рано, лечението е успешно. Занемареното заболяване обаче изисква много упоритост, понякога хирургическа намеса, която не осигурява стопроцентов успех. В отделни случаи смъртността може да достигне 25 процента.

Народната медицина прилага вътрешно сурови тиквени семки, чеснов лук, комбинирани със сол и оцет, клизми.

След дълги опити споменатата по-горе американска лекарка предложила свой метод за лечение на всички видове глисти и техните яйца, на гъбичките и патогенните микроорганизми. В неговата основа са зелената обвивка на ореха, пелинът и семената на карамфила.

Настойката от обвивки на орехи.

1 ви ден – 1 капка на 100 мл вода; 2-ри ден – 2 капки на 100 мл вода. Прибавя се по този начин по 1 капка до 5-я ден, като препоръката е настойката да се смуче в течение на 15 минути, а не да се изпива наведнъж. След тази подготовка дозата трябва да се увеличи рязко от 6-я ден: 2 ч. лъж. настойка на 50 мл вода. Пие се два пъти на ден в продължение на още 5 дни. По-нататък се взимат по 2 ч. лъж. веднъж на ден в продължение на 1 година.

Пелинът се използва, след като е узрял. Приема се в сух вид на прах и се пие с обикновена вода. Листенцата и плодовете на билката се изсушават и смилат.

Дозата на един прием е половин чаена лъжичка. През 1-я и 2-я ден се приема една доза от половин лъжичка прах с неголямо количество вода; на 3-я и 4-я ден: 2 дози; на 5-я и 6-я ден: 3 дози. Така дозите се увеличават, докато не се достигне до 7 дози на ден или за 14 дни. След това се приемат 7 дози веднъж в седмицата като профилактика в продължение на 1 година.

Семената на карамфила се смилат или се дъвчат.

Дозата за един прием е колкото 1 грахово зърно или 1/3 ч. лъж., преди ядене. През 1-я ден се приема 1 доза; на 2-я: 2 дози. От 2-я до 10-я ден дозата се взима 1 път седмично 3 дози наведнъж през цялата година.

Д-р Кларк препоръчва да се взимат наведнъж и трите компонента: настойка от орехи, пелин и карамфил. Ако един от тези компоненти липсва, лечението може да започне и без него. В Здравен център Дар се предлагат трите компонента, като комбинация. Могат да се вземат и поотделно.

Тази комбинация позволява ефективно да се очисти организмът от паразити и гниещи инфекции, които виреят и се размножават най-добре в нечиста среда, в организъм, пълен с токсини. Пречистеният организъм /чрез лечебно гладуване, пости, клизми, пречистване на кръвта и пр./ лишава паразитите от подходяща среда за тяхното съществуване.