Би Би Си обърка кон с курва

1
Добави коментар
Fakti
Fakti

Дори и авторитетна медия като Би Би Си може да сгреши в бързината. Миналия петък телевизията пусна надпис: Welcome to the year of the whores, за да отбележи настъпването на китайската лунна година.

Странна подробност е, че в бързината е сгрешено изписването на думата кон – horse с близко звучащата, но изписваща се различно дума за курва – whores.

Надписът се появил миналия петък в 19 часа лондонско време и предизвикал бурно реакции в социалните медии. За щастие ръководството на Би Би Си бързо видяло грешката и я оправило.

В момента не е ясно дали грешката ще има и по-сериозни дипломатически последствия.

Това не е първият гаф на медията преди месеци главата на англиканската църква вместо като архиепископ (Archbishop) на Кентърбъри беше изписан като архи кучката (arch bitch) на Кентърбъри.

Зевзеци коментират, че гафовете се дължат на пропуски в образователната система на Острова. Надписите, които трябва да се наберат по време на събития на живо, много често думите се предават като фонетично, а не смислово значени.

Грешките ще продължават да се случват, но ние правим всичко възможно те да са минимални и непрекъснато се стремим да подобрим точността.

Великобритания