myPR.bg – прес съобщения и PR новини

1
Добави коментар
julia_b65
julia_b65

23 Януари 2014г.

Много от нас дори не подозират колко голям е светът на различните вериги. Има десетки различни видове вериги, които намират приложение в най-различни области. Когато навлезеш по-дълбоко в този непознат свят, разбираш, че всъщност много вериги са неизменна част от нашето ежедневие.

Сред най-разпространените видове вериги са тези с шарнирно свързване, които се движат само в едно измерение. Този вид се използва най-често за повдигане на статични или подвижни товари.

Тъй като шарнирните вериги намират широко приложение, те се предлагат в пет различни варианта. Всеки един от тях се използва по различен начин в различни области.

Най-обикновените вериги от групата на шарнирните са щифтовите. Те са с много опростен дизайн, но въпреки това са много удобни и сигурни. Този вид се използва най-често за транспортиране на товари при по-бавни скорости.

Вериги познати като най-устойчиви и дълготрайни са буксовите. Благодарение на своята издържливост и здравина, буксовите могат да се използват като транспортни вериги за много тежки товари.

Най-предпочитаният вид вериги от типа шарнирни са ролковите. Ролката позволява да се избегне триенето между веригата и зъбните колела, което значително намалява износването.

Шарнирните ролкови вериги намират широка употреба като товарни и предавателни вериги. Дизайнът им позволява по-голяма еластичност от обикновените ролкови вериги.

За разлика от другите видове вериги, зъбните предават силата между веригата и зъбното колело чрез специфична форма на планката, а не чрез ролки. Затова дизайнът на зъбните вериги е много по-различен от останалите.

Всеки един вид от изброените вериги намират широко приложение и са много предпочитани. Благодарение на своята здравина, тези видове вериги могат да се използват както за селскостопански машини и съоръжения, така и за преместване на товари.

Едно от най-големите предимства на шарнирните вериги е, че те са много по-издържливи дори когато се използват за изключително тежки товари. Именно затова често те са по-предпочитани от специалисти.

Макар и много здрави, шарнирните вериги изискват специални грижи. За да осигурите по-дълъг живот на този вид вериги, е необходимо те да бъдат редовно смазвани.

Смазването на тези вериги намалява риска от внезапни скъсвания, като ги овлажнява. Също така тази процедура позволява извъртането да става по-лесно, което от своя страна прави работата с тях по-удобна.

Обикновено специалистите използват няколко метода за смазване. Някои от най-често прилаганите процедури включват ръчно смазване, смазване чрез потапяне, маслена баня или омасляване чрез натиск на веригата.

Днес на пазара се предлагат много различни видове вериги – http://koptchev.com/verigiBG.htm . Някои от тях са изключително ниски цени, но не са толкова качествени. Важно е при закупуването на вериги да се доверявате само на специалисти, за да избегнете проблеми и рискове.