8 трика които може да правите с Вашия iPhone

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Apple продаде близо 75 милиона Iphones последното тримесечие, или 34 000 на всеки кръгъл час от всеки ден в периода, според Тим Кук.

Независимо дали сте нов в света на смартфоните или считате себе си Apple магьосник, винаги има няколко лесни трикове, за да спестите време и да направят живота ви по-лесен. Ето списък на прости команди за бърз достъп, за да се рационализира деня Ви и да Ви помогне да извлечете максимума от Вашия iPhone.

1. Можете да ускори времето необходимо за зареждане на устройството чрез поставяне на Вашия iPhone в Airplane Mode, докато е включен. „Разликата не е точно разтърсваща земята„, но със сигурност ще получите батерията си на 100% по-бързо от преди.

2. Ако четирицифрена парола не е от Вашите стандарти за сигурност, има алтернатива. Вашият iPhone Ви дава възможност да си правите парола с букви, а не с цифри. Просто отидете в Settings> Passcode Lock. След това изключете настройката, която гласи: „Simple Passcode.“ Ще се появи екран, който Ви и позволява да промените паролата си, с пълна клавиатура.

3. Опитвайки се да се срещнем с някой, но просто не можете да се намерите? Бързо изпратете Вашето местоположение от приложението за съобщения, като отидете в  iMessage със споменатия–приятел, кликвате върху „Details“ и изберете „Send My Current Location.“ и карта ще бъде изпратен на Вашия контакт чрез iMessage или обикновен СМС.

4. Ако сте човек, който обича да заспива под звуците на музика, не сте само Вие. За щастие, Вашият iPhone ще Ви позволява колко дълго искате Вашата музика да се върти. Отидете на часовника и натиснете върху иконата на таймера. Определете размера на времето, което искате Вашата музика да се върти и натиснете „When Timer Ends“, след това натиснете върху „Stop Playing“. Вашият телефон автоматично ще спре музиката, когато времето изтече.

5. Отдавна са отминали дните на плащане $ 1,29 за една и съща песен няколко пъти, за отделни членове на семейството. С Family Sharing, всички членове на семейството могат да споделят покупки, дори ако те имат свои собствени сметки. До шест души в семейството имат способността да споделят покупки от iTunes, iBooks и App Store.

6. Когато сте на път,  е добра идея,  да разберете кои приложения местните жители обичат най-много. Дали това е храна, градски транспорт или най-добрият нощен живот, местните жители знаят най-добре. За да видите това, което местните жители са сваляли, отидете в App Store и натиснете върху Near Me (за iOS7) или Explore (за iOS8).

7. Има много скрити под определени символи в клавиатурата на IOS, които са достъпни само с продължително натискане. Например, когато искате да напишете суфикс като „COM“, „NET“ или някои от другите, просто дълго натиснете клавиша за точка, за да разкрие списък на суфикси от които да избирате.

8. Решили сте да не изпращате вече написаният текст? Не губете повече време да държите натиснат клавиша за връщане, просто разклатете Вашия iPhone. След разклащане, Вашият iPhone ще Ви попита  „Undo Typing“ което означава че искате да изтриете всичко написано до момента. Промени ли мнението си отново? Разклати отново и натиснете Redo Typing за извличане на оригиналното съобщение.

 

Коментари