Invest News – Регистрация на фирма – защо не сами

1
Добави коментар
ivelin123
ivelin123

Регистрация на фирма – защо не сами

20.03.2016  //  By: deskata deskata  //  Бизнес  //  No Comment

Светът днес ни изправя пред нови дейности и дела, които много пъти ни принуждават да бъдем по-гъвкави и адаптивни, да се учим непрестанно и да бъдем все по-самостоятелни. В хода по регистрация на фирма нещата не са много по-различни. Днес, за разлика от преди две десетилетия е много по-лесно всеки сам да регистрира своят бизнес и да открие фирма, справяйки се на своя глава с цялата бюрокрация.

Регистрация на фирма, самостоятелно не е грешка, но не е и най-правилният ход. Подобна дейност може да бъде споходена от множество проблеми в бъдеще, излишни разходи и загуба на време. Нека поотделно разгледаме всички плюсове и минуси на това да регистрирате фирма сами:

Време – ако Вие, като собственик на ново откриваща се фирма не сте работили в областта на право или счетоводни услуги дълги години, за вас ще е много по-трудно да се запознавате тепърва с всички нормативни документи и закон. На неспециалист ще отнеме дълъг период от време това да се „рови“ в купища информация, дори при възможностите, които днес се предоставят благодарение на Интернет и технологии. Професионалният опит сочи, че 99% от случаите, в които някой се стреми да регистрира фирма самостоятелно допуска поне 3 грешки. Някои от тях може да са фатални и да костват много излишни разходи в бъдеще.

Риск от грешки – след, като заговорихме за грешки, които крият риск една, от най-често срещаните е несъобразяване на нормативната уредба. Това в последствие принуждава собственика на нов бизнес отново да подава цялата документация, поради първоначален отказ от вписване и съответно всичко е споходено от загуба на средства и време.

Цена и разход – каквото и да си говорим всичко опира до цена и разход. За жалост в България хората все още се интересуват от тези фактори и те не са никак без значение за никого. Не е за пренебрегване и старата българска поговорка: „всичко евтино струва по-скъпо“. Така е и при регистрацията на фирма самостоятелно. Ако допуснете грешка и подцените някой детайл, смятайки го за маловажен, много вероятно е да се наложи втори път да задействате процедурата по регистрация.

Как да постъпим при регистрация на фирма

От споменатите 3 подточки горе става ясно, че да регистрирате фирма самостоятелно не е невъзможно или непосилно, но за предпочитане е да се извърши от специалисти. Днес на българския пазар има много счетоводни кантори, които предлагат комплексни услуги по обслужване. Такива работят с цял екип от служители, всеки от които е запознат в конкретна сфера – право, счетоводство, маркетинг и реклама. С тяхна помощ всичко около вашата регистрация на фирма може да се извърши за кратки срокове, с минимален разход на ресурси време и пари, при това с гаранция за пълно обслужване и бъдещо съдействие и консултации при нужда.

Кого да потърсим за нова регистрация на фирма

Вече има много фирми за консултантски услуги по регистрация на фирми и вписване в Търговския регистър, които извършват дейността си дистанционно. Онлайн бизнес консултации се предлагат за всеки начинаещ и стартиращ нов бизнес. Цялата документация се придвижва по електронен път, което открива повече възможности за собственика на фирмата за гъвкавост и адаптивност в новите условия. За повече информация се обърнете към  smallbusiness.bg

Share this story:

Facebook

Twitter

Pinterest