Рецепти за домашни маски за коса – Професионална козметика за коса

6
255
Добави коментар
mona.venkova
mona.venkova

Домашни маски за мазна коса

Маски за мазна коса у дома не е трудно да се подготвят и се прави доста бързо. Но ефектът от тях ще ви зарадва за много дълго време. Основното е да следваме основните правила, които ще ви представя днес.

Мазната коса дава на собственика си много неудобства и проблеми. Поради факта, че косите се замърсяват бързо, жените често трябва да мият косата си, да правят тесни прически или да подстригват косата си, за да запазят обема й. За да се нормализира активността на подкожните жлези по скалпа, можете да използвате курс на самозавършени маски, рецептите на които ще обсъдим в тази статия.

Правила за маски за мазна коса у дома

Постигането на най-полезен резултат е възможно само ако се запознаете с правилата за провеждане на домашни маски.

Нанесете приготвения състав само за почистване на дерми и нишки, в противен случай веществата, съдържащи се в маската, ще се абсорбират заедно с прах, остатъци от козметика, елементи на себум и др. Разпределете маската със специални инструменти – памучен тампон, четка, шпатула и т.н., или смажете нишките и предкоренната област с леко масажиращи движения. Не е необходимо да се затопля главата по време на маската; Това ще предизвика повишено освобождаване на мазнини в кожата. За някои маски обаче има изключения. Маската трябва да се отстрани 30 минути след нанасянето на умерено гореща течаща вода. Също така, след премахване на състава, се препоръчва изплакване на косата с отвари от такива растения (всеки по Ваш избор): алое, пепел, лайка, розмарин, хвощ, зелен чай, живовляк, подбел, градински чай, жълт кантарион, липови цветя, шишарки, жълт кантарион, жълт кантарион и така нататък Една седмица не трябва да се прави повече от 2 процедури, хода на домашно приготвени маски за къдрици на мазнини трябва да се провежда в рамките на един месец. Въпреки това, за някои фондове има изключения – те могат да се използват ежедневно (най-често това са инфузии на лечебни растения).

Ако следвате тези препоръки, не можете да се притеснявате за влошаването на косата и да разчитате на положителен резултат от маската.

За да решите проблема с липсата на обем и прекомерното отделяне на мазнини от дермата на главата, можете да използвате хода на следните маски:

Сурово прясно яйце (или само жълтък) се смесва с 15 г ракия и същото количество преварена вода. Създадената маса се използва в съответствие с препоръките за маските. 

Еднокомпонентна маска с домати .

Премахваме кора от пресни домати, нарязваме месото и използваме както обикновено. 

Смес от екстракт от алое, масло и мед .

Смесете 15 мл екстракт от алое и рициново масло и добавете 20 г вискозен пресен мед. Използваме тази маска по предназначение. 

Нарежете ядрото на зряла дюля (включително костите) на 4 части и поставете в малък черпак, налейте чаша преварена вода и сварете на огъня в продължение на 15 минути. С създадената отвара ние обработваме кожата, не е необходимо да измивате продукта. 

170 мл серум кефир (обикновен кефир или кисело мляко) смазват дермата на главата 30 минути преди процедурите за вода. 

Смесва се от люспите на Hercules и содата .

50 грама овесени ядки се смилат на брашно (можете да използвате готови овесени ядки) и да се смесят с 50 ml прясно приготвен билков бульон или преварена вода и 10 g обикновена сода. Съставките се смесват и прилагат, като се вземат предвид правилата за домашно приготвени маски. 

От 1 лимон преживяваме сока и го смесваме с 180 мл водка. Използваме лимонена инфузия, както обикновено, но само за корените и предкоренната зона на главата.

Безцветна маска за къна .

Готвене къна в съответствие с рецептата, посочена на опаковката (вместо вода е по-добре да се използват билкови отвари). В получената каша можете да добавите малко трохи от черен хляб, лимонов сок, доматен пулп, кефир или кисело мляко, естери на евкалипт, кипарис, лимон, бор, мента, чаено дърво и т.н. , Използваме подготвената маска както обикновено. 

Маска отвара с боровинки .

30 г горски плодове се измиват и се слагат в малка кофа, наливат се 500 мл вода и се вари за около 20 минути. Използваме охладената отвара, като вземем предвид горните препоръки за маските за мазнини. 

Ние се разтварят 40 грама горчица в топла вода до образуването на каша смес, която ние комбинираме с 1 литър вода от чайника. Горчицата вода се използва по предназначение. 

Разтваряме 40 г глина от зелен цвят с отвара от коприва или дъб – тя трябва да бъде много гъста маса, която се разрежда с 20 мл лимонов сок и се добавя каша от 2 скилидки чесън. Всички компоненти се смесват и прилагат в съответствие с правилата за домашни маски. 

Маска на жълтъка с камфорно масло .

Разбийте малко суровия пресен жълтък и разбъркайте с 10 мл от посоченото масло и 40 мл вода от каната. Използва се за тази цел.

Смес от водка, зелен чай и лимонов сок .

В обикновена чаша сваряваме зелен чай (настояваме за него най-малко 15 минути) и добавяме 30 мл водка (възможно е да разредим алкохола с преварена вода) и 15 мл лимонов сок. Използвайте този инструмент както обикновено (можете да се измиете след 4-6 часа). 

Извличаме сок от 2 настъргани картофи и го изсипваме в 170 мл кефир. Получената смес се използва в съответствие с правилата за провеждане на домашни маски. 

Еднокомпонентна маска на хляб .

150 г трохи (от пресен черен хляб или хлебни трохи) се поставят в малък съд и се налива гореща вода от чайника (или отвари от билки), за да се получи каша смес. След като зърнената маса се охлади, ние я преместваме в марля и изстискаме течността, която използваме както обикновено. 

Смесва се от комплекс от различни масла .

В 35-50 г масло (от сусам, гроздови семена, бадеми, макадамия или жожоба) изсипваме по 5 г естер (градински чай, мента, евкалипт, бор, маточина, чаено дърво, кедър, кипарис или лимон). Масленият състав се използва в съответствие с правилата за провеждане на домашни маски. 

Поставяме 60 г измити зелени игли от игли в лебедка и се налива 1 л обикновена вода, поставяме ги на печката и се вари около 20 минути. Получената отвара използваме ежедневно в съответствие с правилата за домашно приготвени маски. 

Маска с един пакет с екстракт от алое .

70 г натрошени листа алое поставят в буркан (капакът трябва да се затвори плътно) и се налива 85-90 мл водка. Изпращаме банката на тъмно място, след седмица тинктурата може да се използва по предназначение. Флъш означава не е необходимо. 

20 г пресни листа от коприва (могат да бъдат нарязани на парчета) поставяме в бутилка и се наливаме 160 мл водка. След 10 дни, филтрираната инфузия може да се използва по предназначение (няма нужда да се промива продукта). 

Инфузия на липа и пъпки от бреза .

Нарязваме 10 г липови листа и 10 г брезови пъпки (или листа) на малки парченца, сгъваме сместа в малка купа и изсипваме 170 мл гореща вода от каната. След 2 часа инструментът може да се приложи в съответствие с горните правила за провеждане на маски за мазни къдрици. 

 

За да се постигне положителен резултат, трябва да се спазват стриктно препоръките, стриктно да се спазва дозата, посочена в рецептата, както и да се добавят само пресни суровини и продукти. Всички компоненти трябва да са непокътнати и без външни дефекти (особено плодови и зеленчукови плодове, зеленина, пресни листа от билки и дървета, плодове и др.).
Върнете здравата коса на главата, подредена и добре поддържана визия е възможно само с цялостна грижа за къдриците. Опитайте се да изберете шампоани, балсами, балсами и др. Средства с натурални съставки и билкови екстракти, минимизирайте контакта на косата с вредни устройства (гладене, маша, сешоар, клещи и др.), Изхвърляйте бои с вредни химически компоненти, носете шапка и не пренебрегвайте извършването на домакински процедури, като използвате собствени подготвени средства.