Как да продавате продукти във Facebook и Instagram по време на криза

2
177
Добави коментар
maskk
maskk

Буквално пред очите ни всички масово се втурнаха да прехвърлят магазините си в интернет. Имайте предвид, че създаването на онлайн магазин е половината от работата. Необходимо да се изгради стратегия за продажба на стоките / услугите, които предлагате.

Имате нужда от посетители на магазина. Как да постигнете това?

Основни източници:

1. SEO

Дори и да направите всичко бързо и правилно, първите клиенти могат да се “забавят” от няколко месеца до година или повече. Необходимо е време и търпение.

2. Контекстна реклама

В момента за този тип реклама има някои ниши с голяма конкуренция и високи цени на клик. Да, бързо е, но е и скъпо!

3. SMM

Бързо, ефективно и достъпно. Но! Ако започнете да събирате фенове и да публикувате, вместо да изграждате цялостни стратегии за продажба по старомодния начин, тогава нищо няма да сработи. В самото начало е важно да не сгрешите и да изберете правилната стратегия.

Избрахте SMM Стратегията в началото ще зависи от това дали имате уебсайт / целева страница и от количеството стоки. Независимо дали имате малък магазин с малко стоки или голям магазин с много стоки, ако имате сайт ще ви бъде много по-лесно и по-бързо. Ннищо няма да постигнете без уебсайт.

Стратегии за продажби чрез уебсайт

1. Свързването на Facebook със сайта ще създаде индивидуализирани аудитории от всички посетители на сайта. Аудитории могат да бъдат създадени както за различни категории, така и за отделни продукти.

2. Създаване на конверсии на всеки етап от фунията за продажби на сайта – от главната страница през продуктовата страница до страницата за плащане.

3. Създайте бизнес страница във Facebook. Не е необходим акаунт в Instagram в началото, можете да рекламирате от името на бизнеса си в тази социална мрежа.

 

* Ако вече имате трафик /посетители на сайта от тръсене/, настройте ретаргетинг реклами във Facebook и Instagram. Това може да бъде обикновена реклама под формата на карусел , видео, отделни продукти или динамичен ретаргетинг. Последният вариант е важен, ако имате много продукти. Качете каталог с продуктите в бизнес мениджъра, а самият Facebook ще показва правилните продукти на подходящата аудитория, посетила вашия сайт. *Ако нямате трафик, тогава проучете целевата аудитория, сегментирайте я, създайте рекламни кампании във Facebook и Instagram за всеки сегмент с цел посещение на сайта.

Кризисните времена са свързани с голям проблем за много мениджъри по продажбите, а това ще бъде момента на тестване на професионалните компетенции. Ако искаме този период да е успешен, тогава си струва да търсим области, в които можем да правим промени и подобрения.

Според философията на Кайзен, която японските компании успешно прилагат – “големият успех е резултат от много малки действия, корекции и промени“. Лесно и просто се прилага на практика.

Започнете днес, погледнете качеството на вашето планиране, способността да откривате ключовите нужди на клиентите и вашите собствени методи за поддържане на устойчивост на стрес.

Станислав Пеев

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Как да продавате продукти във Facebook и Instagram по време на криза Буквално пред очите ни всички масово се втурнаха да прехвърлят магазините си в интернет. Имайте предвид, че създаването на онлайн магазин е половината от работата. Необходимо да се изгради стратегия за продажба на стоките / услугите, които предлагате. Имате нужда от посетители на магазина. Как да постигнете това? Основни източници: 1. SEO Дори и да…

5 1 5 2 Това може да ви хареса