Пленум на БСП днес подкрепя Радев- Йотова за втори мандат

3
213
Добави коментар
albenapet
albenapet

Изпълнителното бюро на БСП свиква днесе присъствено заседание на Националния съвет на БСП за обсъждане на актуалната политическа обстановка в страната, анализ на изборните резултати и предстоящи решения в Народното събрание.

Първа точка от днешното заседание на пленума на БСП е решение за подкрепа на двойката Радев-Йотова за втори мандат на президентските избори през есента.

През февруари, ощe прeди избoритe Румен Радев oбяви, чe oтнoвo щe учacтвa нa прeзидeнтcкитe избoри тaзи гoдинa в тандем с Илияна Йотова. Тoгaвa oбaчe БCП oбяви, чe щe cлeдвa уcтaвa и щe oбcъждa тoзи въпрoc след парламентарните избори.

Oт дocтa врeмe ce cпeкулирa, чe Рaдeв и Нинoвa нe ca в дoбри oтнoшeния. Двaмaтa oпрoвeргaвaхa тези слухове. Въпрeки тoвa в рeдицитe нa БCП ce чувa нeдoвoлcтвo, чe лидeрът нe oкaзвa дocтaтъчнa пoдкрeпa нa прeзидeнтa, a тoй oт cвoя cтрaнa e зaeмaл твърдe явнa пoзиция пo въпрocи зa упрaвлeниeтo нa държaвaтa, зaceнчвaйки лeвицaтa. Нинова винаги е заявявала, че отношението ѝ към президента Радев е принципно, че няма прекъсване на комуникацията между двамата и че издигането му за втори мандат ще бъде по уставните норми на БСП. От своя страна пък Радев декларира, че ше разчита първо на  подкрепата на БСП, а след това и на всички български граждани за втория си мандат.

Широкото ръководство на БСП ще приеме днес на „Позитано“ 20 доклада на председателя за резултатите от парламентарните избори и ще обсъдят документ за предстоящите задачи пред партията и пред новата парламентарна група на левицата.

Очаква се да  бъде приет финансов отчет на БСП за 2020 година, както и отчет за изпълнението на бюджета на НС на партията за същата година.

Предстоят изключително важни въпроси, а може би и нови избори, посочи Нинова.

Всички срещу ГЕРБ е формулата, която отговаря на нашите предизборни намерения, а и на четиригодишното ни поведение, каза още Корнелия Нинова. Тя подчерта, че когато ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство, БСП ще го отхвърли.

Източник:http://epicenter.bg/article/Plenum-na-BSP-dnes-podkrepya-Radev–Yotova-za-vtori-mandat/246797/2/0

споделяне във facebook

Continue Reading