Мисия нов дом в 10 стъпки

1
177
Добави коментар

Мисия нов дом в 10 стъпки

Закупуването на дом изисква много време и усилия, но тези 10 стъпки могат да ви помогнат да улесните процеса на търсене и покупка, както и да направите възможно най-доброто решение.

Стъпка 1: Започнете проучванията си рано

Веднага щом можете, започнете да разглеждате в уеб сайтове, вестници и списания, които имат обяви за недвижими имоти. Обърнете внимание на конкретни домове, които ви интересуват, и вижте колко дълго ще останат на пазара. Също така, обърнете внимание на всички промени в цените на предлаганото. Това ще ви даде представа за жилищните тенденции в определени области.

Стъпка 2: Какво можете да си позволите

Трябва, много добре да помислите, какво и как можете да си го позволите. Ако теглите кредит, кредиторите обикновено препоръчват хората да търсят домове, които струват не повече от три до пет пъти над годишния си доход на домакинството. Ако планирате да направите 20% първоначална вноска и имате умерен размер на друг дълг, ако нямате други кредити / дългове можете и да не правите първоначална вноска.

Но трябва да направите това решение въз основа на собственото си финансово положение. Използвайте онлайн кредитни калкулатори за да пресметнете вноските си. Много препоръчваме да внимавате от къде ше получите жилищния кредит, проучете няколко места, вижте отзиви и тогава решавайте.

Стъпка 3: Получете предварителна квалификация и предварително одобрение за кредит за Вашата ипотека

Преди да започнете да търсите дом, трябва да знаете колко можете да похарчите. Най-добрият начин да направите това е да получите предварителна квалификация за ипотека. За да получите предварителна квалификация, просто трябва да предоставите някаква финансова информация на банковия кредитен кесперт, като например доходите ви и размера на спестяванията и инвестициите, които имате. Вашият заемодател ще прегледа тази информация и ще ви каже колко можем да ви предоставим. Това ще ви каже ценовия диапазон на домовете, в които трябва да гледате. По-късно можете да получите предварително одобрение за кредит, който включва предоставянето на финансови документи за да може кредиторът ви да провери финансовото Ви състояние.

Стъпка 4: Намерете подходящия агент за недвижими имоти

Ако, не можете да се справите сами до край, подобре потърсете подходящ брокер. Агентите за недвижими имоти са важни партньори, когато купувате или продавате жилище. Те могат да ви предоставят полезна информация за домовете и кварталите, които не са лесно достъпни за обществеността. Знанията им за процеса на покупка на жилище, уменията за водене на преговори и познаването на областта, в която искате да живеете, могат да бъдат изключително ценни. И най-хубавото е, че не ви струва нищо, за да използвате агент – те са компенсирани от комисионната, платена от продавача на къщата. Разбира се подбирайте добре, търсете отзиви за съответната брокерска къща или / и агент/и на който/които сте се спряли.

Стъпка 5: Оглед и избор

Започнете да оглеждате предложените на вас или вече избрани от вас домове, като е полезно и да си водите някакви бележки. Ще е полезно за избора ви използвайки този полезен контролен списък. за всички домове, които посещавате. Ще видите много! Може да е трудно да запомните всичко за тях, така че може да правите снимки или видеоклипове, за да ви помогнат при избора.

Не забравяйте да се вгледате и в малките детайли!

Например:

Наличие на влага, как можете да се утоиплявате, има ли изолация, прозорци, врати, течове и други. Не пренебрегвайте детайлите, възможно е да излязат неща които не са упоменати в статията.

Документалните детайли:

Те са най-важни! Трябва да ви представят тежести на имота, актуални скици, гео данни и други. Важно е и при повече от двама собственика на имот да са декларирани и описани имуществените подялби, кактои разбира се да е отразено и в останалата документация, на всеки дяла и т.н. Ако имате имотен брокер нает за търсенето на вашия дом, обикновенно те се оправят с проверка на изрядноста от стртана на собствениците, но ако сами търсите ще трябва да се консултирате с някой. Така или иначе никой нотариус, няма да в изповяда сделката без шълния набор от документи и тяхната достуверност. Бъдете внимателни за да си спестие допълнителни харчове, ходения, чакания, глоби или пък нещо по-лошо.

Също така е важно да се направи оценка на квартала и да се отбележат неща като, трафик, транспорт, училища, паркинги, гаражи, безопасност, локация удобна за вас, магазини и центрове, разстояноето до работното ви място, заведения. Дори ако имате възможност поразпитайте, специално за България, дали случайно в района ви няма преобладаваща престъпност или хулигански прояви.

Вземете толкова време, колкото е необходимо, за да намерите подходящия дом. След това работете с вашия агент по недвижими имоти ако сте избрали такъв, за да преговаряте за справедлива оферта въз основа на стойността на подобни жилища в същия регион. След като вие и продавачът сте постигнали споразумение за цена, следва период от време, необходим за завършване на всички останали стъпки в процеса на покупка на жилище.

Стъпка 6: Вземете майстор или инспектор за качество

Обикновено офертите за покупка зависят от  проверка на имота, за признаци на структурни повреди или неща, които може да се нуждаят от фиксиране. Вашият агент по недвижими имоти обикновено ще ви помогне да организирате извършването на тази проверка в рамките на няколко дни, след като офертата ви бъде приета от продавача. Тази непредвидена ситуация ви защитава, като ви дава възможност да предоговаряте офертата си или да я оттеглите без санкция, ако проверката разкрие значителни материални щети.

Вие и/или продавачът ще получите доклад за констатациите на инспектора или майстора. След това можете да решите дали искате да поискате от продавача да фиксира нещо по имота, преди да приключи продажбата. Преди приключването на продажбата ще имате възможност да прегледате къщата, за да потвърдите, че са направени всички съгласувани ремонти или промени.

Стъпка 7: Работа с ипотечен банкер за избор на кредит

Кредиторите имат широка гама от програми на конкурентни цени и репутация за изключително обслужване на клиентите.

Всеки купувач на жилища има свои собствени приоритети при избора на ипотека. Някои са заинтересовани да поддържат месечните си плащания възможно най-ниски. Други са заинтересовани да се уверят, че месечните им плащания никога не се увеличават. Трети пък си избират кредит със знанието, че ще го изплатят бързо.

Стъпка 8: Оценка на избраното жилище

Кредиторите ще уредят на оценителя да предостави независима оценка на стойността на къщата, която купувате. Оценителят е член на трета компания и не е пряко свързан с кредитора. Оценката ще позволи на всички заинтересовани страни да знаят, че плащате справедлива цена за дома. Това в България не е широко разпространена практика. но е хубаво ако можете да го направите.

Стъпка 9: Координирайте документацията

Както можете да си представите, има много документи, свързани с закупуването на един имот, какъвто и да е той. Вашият заемодател ще иска пълен набор от документи документи и се уверете, че продавачът е законният собственик на жилището, което купувате.

Стъпка 10: Финализиране

При затваряне ще подпишете всички необходими документи за завършване на покупката, включително документите ви за заем. Обикновено отнема няколко дни, за да може вашият кредит да бъде финансиран, след като документацията се върне на заемодателя. След като чекът бъде доставен на продавача, вие сте готови да се преместите в новия си дом!

При набиране на всички документи за новият ви дом, както и за вашия заем. След известно чакане, докато кредитът бъде изплатен и превод към продавача бъде осъществен, документите ви се върнат към замодателя ви, ще бъдете готови да навлезете във владение на новия си имот ????

А когато стигнете доизбора на интериорни и блиндирани врати, не забравяйте да посетите avasell.com. Защото там са възможно най-евтините врати за вашия дом!