„Ку-Ку“ с нова версия през XXI век

6
Добави коментар
sevi.g
sevi.g

Работен момент в студиота на Алма матер тв.

Студентското „Ку-Ку: Презареждане“ тръгва по БНТ1 от 29 април. Зрителите ще имат възможност да се насладят на чувството за хумор на младите, да видят тяхната гледна точка към проблемите на деня всеки понеделник от 2 3ч. Първите теми на екипа са насочени към новата мол шопинг мания, ГМО продуктите, насилието сред младите. В „Ку-Ку: Презареждане“ работят съвсем млади режисьори, сценаристи и артисти. Продукцията ще бъде излъчвана в ефира на БНТ1 всяка събота от 23 ч. Преди влизането на лятната схема зрителите ще видят 4 броя през май и 1 през юни. От есента излъчването ще бъде подновено. „Ку-Ку: Презареждане“, както и работилницата за култура и изкуство „Ателие“ ще се излъчват и в ефира на FRANCE2.
Директорът на медията Светлана Божилова каза специално за „Класа“, че университетската телевизия има желание за партньорство с БНТ и БНР с намерението да се създаде единен канал за наука, култура, образование и младежки политики. Божилова уточни, че медията функционира с ограничен бюджет от 83 000 лв. Инфраструктурата е подобрена значително, подчерта Светлана Божилова, след технологическото обзавеждане на тв студиото и комплекса, осигурено от европейските структурни фондове на просветното министерство и личната подкрепа на кмета Йорданка Фандъкова и министър Сергей Игнатов.
Проектът е финансиран по програмата „Младежта в действие“ на ЕК, която в България се координира от Националния център за младежки програми и инициативи. Диана Гигова, която отговаря за българската програма, уточни, че общият бюджет, предназначен за всички проекти за цяла година, е на обща стойност 2,5 млн. евро, а финансовата подкрепа за НУТВ “Алма Матер“ е 24,700 евро. Изграждането и развитието на европейската студентска тв мрежа е в партньорство с Висшите училища за журналисти в Париж и Лил. Освен партньорството на Френския културен институт в София за новите етапи на разширяването на младежката тв мрежа ще съдействат и организациите „Бритиш кансъл“ (British Council) и Гьоте институт.

Към статията няма коментари. Напишете първия.