кокошарник

21
Добави коментар

 Рецептата е адаптирана от тук. Препоръчвам да разгледате този блог, има доста интересни  и разнообразни рецепти.
Досега не съм попадала на толкова лесна и добре описана рецепта за Крембо. Възползвах се от рецептата за крема. За основа използвах кръгли бисквити с масло на „Победа“.
  Честно казано, малко ме беше страх да я започна, защото съм имала няколко провала с крема. На няколко пъти се връщах, четох я, мина може би месец преди да се реша. Всъщност, сега като го направих, мога да кажа че кремът е лесен, а преди съм бъркала заради неточни и не добре обяснени рецепти.
 Първото което направих е да разтворя едно пакетче желатин от 10 грама в 3-4 лъжици вода. Освен това за крема са нужни 5 белтъка и чаена чаша захар. Белтъците със захарта се разбиват на сняг, на водна баня. Желатинът се слага за 2-3 минути на размразяване в микровълновата фурна или по друг начин леко се загрява, за да може да се втечни. Излива се при белтъците при работещ миксер. Добавят се две ванилии аз сложих и настъргана кора от лимон.

Така приготвеният крем, се слага в хладилника да се втвърди.  Както пише авторката на блога, тук е тънкият момент. Кремът трябва да е толкова твърд, че да може да не се разтича по бисквитите, но да е достатъчно мек, за да може да се моделира със шприц.  Аз пробвах с лъжица.
Готовият крем се шприцва върху бисквитите.

Бисквитите с крема отново се слагат в хладилника. През това време се разтапя шоколад. Тук отново използвах микровълновата. За да се облеят всички бисквити е нужно да имате повече от един шоколад. Но понеже аз разполагах с един, част от тях са потопени изцяло в шоколад а другата са нашарени.    Хубавото на рецептата е, че при наличие на малки помощници, не остават начупени бисквити, и следи по съдовете от крема и шоколада. Всичко беше старателно обрано с пръстчета и следите унищожени.