Новини

2
Добави коментар
monika11g
monika11g

Дата на публикуване:: 17 Фев 2015

Уроците по класически балет за възрастни продължават с нов курс за начинаещи от 24 февруари! Светът на класическия танц ще ни вдъхнови както нищо досега. Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

Като малка исках да стана балерина

 

Сега вече можем да танцуваме заедно балет за възрастни. Уроците са подходящи за пораснали балерини от всякаква възраст. Ще ни трябва единствено добро настроение и любопитство към света на нежността и ефирността. В същото време курсът по балет ще бъде сладко физическо предизвикателство, но ще помогне да доизваем фигурата си. 

 

Не намирам време покрай работата, но…

 

Курсът за начинаещи по балет е вечер през седмицата, така че можем да ходим след работа. Можем да вземем и някоя приятелка, така ще е по-забавно. Освен това залата е в центъра на София, така че се стига лесно от почти всички точки на града. А и има възможност, ако работата или нещо друго все пак пречи, да ходим само на отделни уроци.

 

Класическият балет не е ли сложен?

 

В курса по балет ни очакват: мъничко разтягане, балетен екзерсиз и комбинации много забавни моменти в стремежа към съвършенство (или просто към по-добра координация между ръцете и краката). За самите уроци няма да ни трябва нищо особено, но е важно облеклото ни задължително да е удобно – клин и тениска или спортен екип са често срещан избор при дамите. Добре е да сме обути с балетни туфли, но ако не успеем да се сдобием с тях за първия час, можем весело да го прекараме по чорапи. На място пък естествено има съблекалня, в която да се преоблечем (украсена с две фигури на котки – дълга история), постелки за упражненията на земя и балетни станки. 

 

Къде и с кого да танцувам балет

 

Подобаващо на един курс по класически балет, уроците са в аристократична къща, запазила красотата и блясъка на старите зали, и допълнена с големи огледала. Там ни очаква магията на балета и преподавателката Николета Иванова, която има над 10-годишен опит с класическия танц и която ще ни помага за нашите първи стъпки като балерини. Тя ще ни разкаже за света на големите балети, за истории за балетни палци и пачки, за велики балерини (и балетисти) и за нежната музика, която ни омагьосва от край време. Повече за Николета – тук. 

 

Как да се запишем

 

 

Курсът за начинаещи започва от 24 февруари и се провежда всеки вторник и четвъртък от 20:30 до 22:00 ч. Адресът на залата е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта на мястото: тук). Цената на курса е 80 лв. и включва 8 урока (ако пък не успяваме всеки път, може да ходим и на отделни уроци – цена 12 лв на урок). Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

 

Дата на публикуване:: 26 Яну 2015

Да направим подарък на любимия човек за деня на Св. Валентин: курс по танго с начало 18 февруари. Ако този любим човек ще хареса забавлението и танцуването, а музиката го прави щастлив и го релаксира, то това е идеалният подарък. Искаме ли любимите ни хора да са позитивни и енергични? Искаме ли заедно да ни се случват нови неща и да срещаме нови приятели? Ако просто обичаме някого, тангото – танц на любовта, е начин да го покажем.

 

Танцът аржентинско танго

 

Този интересен танц ще накара нашия любим човек да се чувства добре и да танцува. Учейки го, всеки се потапя в този огнен свят и се научава да танцува на партита или на милонги (танго партита – в София има почти всяка вечер). Още от първия си месец нашият любим човек ще може да прави основни стъпки и фигури и да ги вплита в страстен танц. В следващите месеци ще станем и по-подвижни, креативни, палави или замислени – всичко това събрано в танго. Ще научим и за стиловете в танго, за които може и да не сме чували – танго-валс, милонга, танго нуево.

 

Танго музиката

 

Танго музиката е невероятно богата и предлага на всеки много голям избор. Нашият любим човек скоро ще хареса някой стил, парче, група или оркестър, на които няма да може да спре да танцува. Огромното разнообразие на танго музиката ще ни даде възможност да импровизираме, така че всеки наш танц да е различен, нов и неочакван. Освен всичко това, всеки от нас става по-музикален и започва да открива нови и нови неща не само в танго, но и в любимата си музика. Със сигурност ще искаме да си пуснем танго музика в колата след часовете, защото няма да можем да спрем да си тананикаме някоя от мелодиите, но които сме танцували.

 

Позитивни и енергични

 

Танго е танц, който ни учи да усещаме, усещаме, усещаме – другия човек и себе си. Телата ни ще се чувстват страхотно в този танц, ще станат по-силни и стройни. Танго ще направи нашия любим човек и нас по-позитивни и енергични и ще ни помогне да се чувстваме още по-добре, научавайки нови танцови движения.

 

Нови приятели 

 

Едно от най-хубавите неща в танго са многото приятелства, които започват по време на танцов урок и продължават години след първите неуверени стъпки. В курса по танго имаме време и да се запознаем с останалите, да се посмеем, да си разкажем някоя и друга история и да се почерпим с вино (подарък от танцовото студио!). А дългите танцови вечери и нощи, които ни очакват на танго партита, ще ни донесат още повече забавление в свободното ни време.

 

Танго = Любов

 

Ако обичаме някого, танго е начин да му го покажем. Магията на този танц е в близостта и в това, че най-добрият начин да научим някоя комбинация е да я изтанцуваме като едно цяло с танцовия си партньор. Танго ще ни направи по-обичащи и по-обичани. Подарявайки на любим човек курс по танго, ще открием още начини да се радваме по-пълно един на друг, а най-заетите от нас ще имат повече време, прекарано с обичаните хора. 

 

Как да се запишем

 

Уроците за начинаещи започват от 18 февруари и се провеждат всяка сряда от 19:00 до 20:30 часа, а практиката за новия танцов материал е всеки петък от 20:30 до 23:00 часа. Цената за курса по танго е 80 лева/човек и включва 8 последователни занятия (4 урока + 4 практики), а адресът на залата ни е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта). За да се включим, записването става САМО ПО ДВОЙКИ от тук: Записване .

 

За да подарите ваучер за курса по танго на любим човек, моля, упоменете го при записване и ние от Ет Мачибо ще се свържем с вас.

 

 

Дата на публикуване:: 21 Дек 2014

Да започнем новата година по нов начин: с курс по танго с начало 14 януари. Ако харесваме забавлението и танцуването, а музиката ни прави щастливи и ни отпуска, то това е идеалното начало на 2015 г. Искаме ли да сме позитивни и енергични? Искаме ли да ни се случват нови неща и да срещаме нови приятели?

 

Танцът аржентинско танго

 

Този интересен танц ще ни накара да се чувстваме добре и да танцуваме. Учейки го, всеки се потапя в този огнен свят и се научава да танцува на танго партита – т.нар. милонги (в София има почти всяка вечер). Още от първия си месец ще можем да правим основни стъпки и фигури и да ги вплитаме в страстен танц. В следващите месеци ще станем и по-подвижни, креативни, палави или замислени – всичко това събрано в танго. Ще научим и за стиловете в танго, за които може и да не сме чували преди – танго-валс, милонга, танго нуево.

 

Танго музиката

 

Танго музиката е невероятно богата и предлага на всеки много голям избор. Скоро ще си харесаме някой стил, парче, група или оркестър, на които ще искаме да танцуваме още и още. Огромното разнообразие на танго музиката ще ни даде възможност да импровизираме, така че всеки наш танц да е различен, нов и неочакван. Освен всичко това, всеки от нас става по-музикален и започва да открива нови и нови неща не само в танго, но и в любимата си музика. Със сигурност ще искаме да си пуснем танго музика и след часовете, защото ще продължаваме да си тананикаме някоя от мелодиите, но които сме танцували.

 

Позитивни и енергични

 

Танго е танц, който ни учи да усещаме, усещаме, усещаме – другия човек и себе си. Телата ни ще се чувстват страхотно в този танц, ще станат по-силни и стройни. Танго ще ни направи по-позитивни и енергични и ще ни помогне да се чувстваме още по-добре, научавайки нови танцови движения.

 

Нови приятели 

 

Едно от най-хубавите неща в танго са многото приятелства, които започват по време на танцов урок и продължават години след първите неуверени стъпки. В курса по танго имаме възможност и да се запознаем с останалите, да се посмеем, да си разкажем някоя и друга история и да се почерпим с вино (подарък от танцовото студио!). А дългите танцови вечери, които ни очакват на танго партита, ще ни донесат още повече забавление в свободното ни време.

 

Танго = Любов

 

Ако обичаме някого, танго е начин да му го покажем. Магията на този танц е в близостта и в това, че най-добрият начин да научим някоя комбинация е да я изтанцуваме като едно цяло с танцовия си партньор. Танго ще ни направи по-обичащи и по-обичани. Танцувайки с любим човек на курс по танго, ще открием още начини да се радваме по-пълно един на друг, а най-заетите от нас ще имат повече време, прекарано с обичаните хора. 

 

Как да се запишем

 

Курсът за начинаещи започват от 14 януари 2015 г. и се провеждат всяка сряда от 19:00 до 20:30 часа, а практиката за новия танцов материал е всеки петък от 20:30 до 23:00 часа. Цената за курса по танго е 80 лева и включва 8 последователни занятия (4 урока + 4 практики), а адресът на залата ни е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта ). За да се включим, записването става само по двойки от тук: Записване . За индивидуални уроци записването става от същото място, а ние ще ви позвъним за уточняване на подробностите.

 

За необходимите облекло и обувки можете да прочетете тук.

 

 

 

Дата на публикуване:: 14 Сеп 2014

 

Уроците по класически балет за възрастни продължават с нов курс за напреднали! Светът на класическия танц ще ни вдъхнови както нищо досега. Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

 

Подходящ ли е балетът за нас?

 

Ако като малки сме танцували и искаме отново да сме с трико и туфли, сега вече можем да танцуваме заедно балет за възрастни.  Уроците са подходящи за пораснали балерини от всякаква възраст. Ще ни трябва единствено добро настроение и любопитство към света на нежността и ефирността. В същото време курсът по балет ще бъде сладко физическо предизвикателство, но ще помогне да доизваем фигурата си. 

 

Кога са уроците?

 

Курсът за напреднали по балет е вечер през седмицата, така че можем да ходим след работа. Можем да вземем и някоя приятелка, така ще е по-забавно. Освен това залата е в центъра на София, така че се стига лесно от почти всички точки на града. А и има възможност, ако работата или нещо друго все пак пречи, да ходим само на отделни уроци.

 

Какво всъщност се учи на балет за възрастни?

 

В курса по балет ни очакват: мъничко разтягане, балетен екзерсиз, палцвова техника, основни сценични движения, поведение пред публика и танцови комбинации. Часовете са изпълнени с много забавни моменти в стремежа към съвършенство (или просто към по-добра координация между ръцете и краката). За самите уроци няма да ни трябва нищо особено. Трико или майо, чорапогащник или клин, туфли или обувки за джаз балет и палци (разбира се, който притежава), но ако не успеем да се сдобием с тях за първия час, можем весело да го прекараме по чорапи. На място пък естествено има съблекалня, в която да се преоблечем (украсена с две фигури на котки – дълга история), постелки за упражненията на земя и балетни станки. 

 

Къде и с кого да танцуваме балет

 

Подобаващо на един курс по класически балет, уроците са в аристократична къща, запазила красотата и блясъка на старите зали и допълнена с големи огледала. Там ни очаква магията на балета и преподавателката Николета Иванова, която има над 10-годишен опит с класическия танц и която ще ни помага за нашите първи стъпки като балерини. Тя ще ни разкаже за света на големите балети, за истории за балетни палци и пачки, за велики балерини (и балетисти) и за нежната музика, която ни омагьосва от край време. Повече за Николета Иванова – тук. 

 

Как да се запишем

 

Курсът за напреднали започва от 30 септември и се провежда всеки вторник и четвъртък от 19:00 до 20:30 ч. Адресът на залата е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта на мястото: тук). Цената на курса е 80 лв. и включва 8 последователни урока (ако пък не успяваме всеки път, може да ходим и на отделни уроци – цена 12 лв на урок). Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет.

 

 

Дата на публикуване:: 09 Сеп 2014

Включете се в новия курс по аржентинско танго в прекрасната аристократична зала в центъра на София – запишете се най-късно до 28 септември! Ако искате да опитате нещо интересно, да намерите нови приятели и да слушате прекрасна музика в свободното си време, това е мястото за вас. 

 

Как се танцува танго и какво още ще научим

 

Аржентинското танго е невероятно богат и завладяващ танц. Независимо дали желанието ви да танцувате танго е вдъхновено от кино, музика или книги, можем да ви обещаем, че реалността е по-хубава от всяка филмова сцена или прекрасно художествено описание.  Аржентинското танго ще ви даде различно усещане за света около вас и ще ви научи на хармонично партньорство в танците и отношенията. Музиката за танго е разнообразна, но завладяваща, така че всеки може да открие своя предпочитан стил. Не на последно място, танцът ще ви помогне за постигането на по-добра физическа форма и култура.

 

Страхотна комбинация от уроци по танци

и среща с нови приятели

 

По време на интересните уроци по танго ще научите в детайли нови танцови умения; заедно ще правим още упражнения за техника и стил и ще развием магическата танго комуникация в двойката на страхотната танго музика. Практиката допълва уроците, като осигурява необходимото за всеки, начинаещ или напреднал, време за танцуване в предразполагаща и приятелска обстановка.  Светлината на свещи, хубавото вино и приятната атмосфера, която ще ви заплени, също ще ви помогнат да се забавлявате, танцувайки. Ще можете да танцувате и с по-напредналите танцьори от школата, които също присъстват на практиката. 

 

Трябва ли ни партньор за уроците по танго или нещо друго? 

 

За да се запишете на танго, не е необходимо да имате партньор. Относно подходящото облекло за уроците по танго – важното е да ви е удобно: дрехите трябва да ви осигуряват свобода на движение. Обувките, с които тренирате, трябва да са задължително с чисти подметки за залата и да позволяват леко хлъзгане по пода заради спецификата на движенията.  Обувки с грайфери не са подходящи за целта.

 

Как да се запишем

 

Уроците за начинаещи са всеки понеделник от 20:30 до 22:00 часа, а практиката за новия танцов материал е всеки петък от 20:30 до 23:00 часа. Цената за курса по танго е 80 лева и включва 8 занятия, а адресът на залата ни е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта: тук ). За да се включите, запишете се тук.

 

 

Дата на публикуване:: 09 Сеп 2014

Уроците по класически балет за възрастни продължават с нов курс за начинаещи! Светът на класическия танц ще ни вдъхнови както нищо досега. Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

Подходящ ли е балетът за нас?

 

Сега вече можем да танцуваме заедно балет за възрастни. Уроците са подходящи за пораснали балерини от всякаква възраст. Ще ни трябва единствено добро настроение и любопитство към света на нежността и ефирността. В същото време курсът по балет ще бъде сладко физическо предизвикателство, но ще помогне да доизваем фигурата си. 

 

Кога са уроците?

 

Курсът за начинаещи по балет е вечер през седмицата, така че можем да ходим след работа. Можем да вземем и някоя приятелка, така ще е по-забавно. Освен това залата е в центъра на София, така че се стига лесно от почти всички точки на града. А и има възможност, ако работата или нещо друго все пак пречи, да ходим само на отделни уроци.

 

Какво всъщност се учи на балет за възрастни?

 

В курса по балет ни очакват: мъничко разтягане, балетен екзерсиз и комбинации в много забавни моменти в стремежа към съвършенство (или просто към по-добра координация между ръцете и краката). За самите уроци няма да ни трябва нищо особено, но е важно облеклото ни задължително да е удобно – клин и тениска или спортен екип са често срещан избор при дамите. Добре е да сме обути с балетни туфли, но ако не успеем да се сдобием с тях за първия час, можем весело да го прекараме по чорапи. На място пък естествено има съблекалня, в която да се преоблечем (украсена с две фигури на котки – дълга история), постелки за упражненията на земя и балетни станки. 

 

Къде и с кого да танцуваме балет

 

Подобаващо на един курс по класически балет, уроците са в аристократична къща, запазила красотата и блясъка на старите зали и допълнена с големи огледала. Там ни очаква магията на балета и преподавателката Николета Иванова, която има над 10-годишен опит с класическия танц и която ще ни помага за нашите първи стъпки като балерини. Тя ще ни разкаже за света на големите балети, за истории за балетни палци и пачки, за велики балерини (и балетисти) и за нежната музика, която ни омагьосва от край време. Повече за Николета Иванова – тук. 

 

Как да се запишем

 

Курсът за начинаещи започва от 30 септември и се провежда всеки вторник и четвъртък от 20:30 до 22:00 ч. Адресът на залата е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта на мястото: тук). Цената на курса е 80 лв. и включва 8 последователни урока (ако пък не успяваме всеки път, може да ходим и на отделни уроци – цена 12 лв на урок). Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет.

 

 

Дата на публикуване:: 03 Апр 2014

Ето интересен начин да се забавляваме в свободното си време – новия курс по аржентинско танго в прекрасната аристократична зала в центъра на София. Ако искате да опитате нещо интересно, да намерите нови приятели и да слушате прекрасна музика в свободното си време, това е мястото за вас. В курса все още има свободни места за кавалери или двойки – включете се сега!

 

Какво включва курса по танго

 

Аржентинското танго е невероятно богат и завладяващ танц. Независимо дали желанието ви да танцувате танго е вдъхновено от кино, музика или книги, можем да ви обещаем, че реалността е по-хубава от всяка филмова сцена или прекрасно художествено описание.  Аржентинското танго ще ви даде различно усещане за света около вас и ще ви научи на хармонично партньорство в танците и отношенията. Музиката за танго е разнообразна, но завладяваща, така че всеки може да открие своя предпочитан стил. Не на последно място, танцът ще ви помогне за постигането на по-добра физическа форма и култура.

 

Страхотна комбинация от уроци по танци

и среща с нови приятели

 

По време на интересните уроци по танго ще научите в детайли нови танцови умения; заедно ще правим още упражнения за техника и стил и ще развием магическата танго комуникация в двойката на страхотната танго музика. Практиката допълва уроците, като осигурява необходимото за всеки, начинаещ или напреднал, време за танцуване в предразполагаща и приятелска обстановка.  Хубавото вино и приятната атмосфера, която ще ви заплени, също ще ви помогнат да се забавлявате, танцувайки. Включвайки се в курса по танго за начинаещи, още от първия си месец ще можем да правим основни стъпки и фигури, а в следващите месеци ще станем и по-подвижни, креативни, палави или замислени – всичко това събрано в танго. Ще научим и за другите стилове в танго: танго-валс, милонга, танго нуево.

 

Танцът и музиката танго

 

В часовете ще работим и за музикалността си, танцувайки различни танга. Разнообразието на танго музиката ще ни даде възможност да импровизираме, така че всеки наш танц да е различен, нов и неочакван. С времето ще станем по-музикални и ще открием нови и нови неща не само в танго, но и в любимата си музика. 

 

Танцуването ни прави позитивни и енергични

 

Танго е танц, който ни учи да усещаме, усещаме, усещаме – другия човек и себе си. Телата ни ще се чувстват страхотно в този танц, ще станат по-силни и стройни. Танго ще ни направи по-позитивни и енергични и ще ни помогне да се чувстваме още по-добре, научавайки нови танцови движения.

 

Ще срещнем и нови приятели

 

Едно от най-хубавите неща в танго са многото приятелства, които започват по време на танцов урок и продължават години след първите неуверени стъпки. В курса по танго имаме време и да се запознаем с останалите, да се посмеем, да си разкажем някоя и друга история и да се почерпим с вино (подарък от танцовото студио!). А танцовите нощи, които ни очакват на танго партита, ще ни донесат още повече забавление в свободното ни време.

 

Вижте във видеото повече за курса.

 

 

А ако нямаме партньор?

 

В Ет Мачибо се дава възможност за самостоятелно записване. В някои от случаите още от началото има еднакъв брой кавалери и дами, в други не. Обикновено групата продължава да се пълни и малко след началната дата, така че дори и да нямаме партньор за началото, възможно е още от следващото занимание вече да имаме: понякога отнема 1 урок, понякога отнема 1 месец. Препоръчва се да започнем курса от началото и ако нямаме партньор веднага, такъв скоро ще се появи. Междувременно по време на уроците партньорите се сменят, доколкото танцът предполага танцуване с много и различни хора. По този начин, ако се налага изчакване заради липса на партньори, то не е повече от 2 или 3 мелодии.

 

Как да се запишем

 

Новият курс по аржентинско танго за начинаещи започва от сряда, 14 май. ВСЕ ОЩЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА ЗА КАВАЛЕРИ ИЛИ ДВОЙКИ! Занятията се провеждат всяка сряда (урок 19:00 – 20:30 ч.) и петък (практика 20:30 – 23:00 ч.) в залата на Ет Мачибо на ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта). Цената за 8 последователни посещения е 60 лв. За записване използвайте формуляра тук.

За необходимите облекло и обувки можете да прочетете тук.

 

 

Дата на публикуване:: 02 Апр 2014

Уроците по класически балет за възрастни продължават с нов курс за начинаещи! Светът на класическия танц ще ни вдъхнови както нищо досега. Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

Подходящ ли е балетът за нас?

 

Сега вече можем да танцуваме заедно балет за възрастни. Уроците са подходящи за пораснали балерини от всякаква възраст. Ще ни трябва единствено добро настроение и любопитство към света на нежността и ефирността. В същото време курсът по балет ще бъде сладко физическо предизвикателство, но ще помогне да доизваем фигурата си. 

 

Кога са уроците?

 

Курсът за начинаещи по балет е вечер през седмицата, така че можем да ходим след работа. Можем да вземем и някоя приятелка, така ще е по-забавно. Освен това залата е в центъра на София, така че се стига лесно от почти всички точки на града. А и има възможност, ако работата или нещо друго все пак пречи, да ходим само на отделни уроци.

 

Какво всъщност се учи на балет за възрастни?

 

В курса по балет ни очакват: мъничко разтягане, балетен екзерсиз и комбинации много забавни моменти в стремежа към съвършенство (или просто към по-добра координация между ръцете и краката). За самите уроци няма да ни трябва нищо особено, но е важно облеклото ни задължително да е удобно – клин и тениска или спортен екип са често срещан избор при дамите. Добре е да сме обути с балетни туфли, но ако не успеем да се сдобием с тях за първия час, можем весело да го прекараме по чорапи. На място пък естествено има съблекалня, в която да се преоблечем (украсена с две фигури на котки – дълга история), постелки за упражненията на земя и балетни станки. 

 

Къде и с кого да танцуваме балет

 

Подобаващо на един курс по класически балет, уроците са в аристократична къща, запазила красотата и блясъка на старите зали и допълнена с големи огледала. Там ни очаква магията на балета и преподавателката Николета Иванова, която има над 10-годишен опит с класическия танц и която ще ни помага за нашите първи стъпки като балерини. Тя ще ни разкаже за света на големите балети, за истории за балетни палци и пачки, за велики балерини (и балетисти) и за нежната музика, която ни омагьосва от край време. Повече за Николета – тук. 

 

Как да се запишем

 

Курсът за начинаещи започва от 15 април и се провежда всеки вторник и четвъртък от 20:30 до 22:00 ч. Адресът на залата е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта на мястото: тук). Цената на курса е 60 лв. и включва 8 последователни урока (ако пък не успяваме всеки път, може да ходим и на отделни уроци – цена 10 лв на урок). Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

 

Дата на публикуване:: 10 Мар 2014

Искаме ли да сме позитивни и енергични? Искаме ли заедно да ни се случват нови неща и да срещаме нови приятели? Танго е за нас, ако харесваме  забавлението и танцуването, а музиката ни прави щастливи и ни релаксира.

 

Какво представлява тангото

 

Този интересен танц ще ни накара да се чувстваме добре и да танцуваме. Учейки го, ще се потопим в огнен свят и се научаваме да танцуваме на партита или на милонги (танго партита – в София има почти всяка вечер). Още от първия си месец ще можем да правим основни стъпки и фигури и да ги вплитаме в страстен танц. В следващите месеци ще станем и по-подвижни, креативни, палави или замислени – всичко това събрано в танго. Ще научим и за стиловете в танго, за които може и да не сме чували – танго-валс, милонга, танго нуево.

 

Танго е не само танц, но и музика

 

Танго музиката е невероятно богата и предлага на всеки много голям избор. Скоро ще си харесаме някой стил, парче, група или оркестър, на които няма да можем да спрем да танцуваме. Огромното разнообразие на танго музиката ще ни даде възможност да импровизираме, така че всеки наш танц да е различен, нов и неочакван. Освен всичко това, ще станем по-музикални и ще открием нови и нови неща не само в танго, но и в любимата си музика. Със сигурност ще искаме да си пуснем танго музика в колата след часовете, защото няма да можем да спрем да си тананикаме някоя от мелодиите, но които сме танцували.

 

Танцуването ни прави позитивни и енергични

 

Танго е танц, който ни учи да усещаме, усещаме, усещаме – другия човек и себе си. Телата ни ще се чувстват страхотно в този танц, ще станат по-силни и стройни. Танго ще ни направи нас по-позитивни и енергични и ще ни помогне да се чувстваме още по-добре, научавайки нови танцови движения.

 

Ще срещнем и нови приятели

 

Едно от най-хубавите неща в танго са многото приятелства, които започват по време на танцов урок и продължават години след първите неуверени стъпки. В курса по танго имаме време и да се запознаем с останалите, да се посмеем, да си разкажем някоя и друга история и да се почерпим с вино (подарък от танцовото студио!). А танцовите нощи, които ни очакват на танго партита, ще ни донесат още повече забавление в свободното ни време.

 

Танго = Любов

 

Ако обичаме някого, танго е начин да му го покажем. Магията на този танц е в близостта и в това, че най-добрият начин да научим някоя комбинация е да я изтанцуваме като едно цяло с танцовия си партньор. Танго ще ни направи по-обичащи и по-обичани. Подарявайки на любим човек курс по танго, ще открием още начини да се радваме по-пълно един на друг, а най-заетите от нас ще имат повече време, прекарано с обичаните хора. 

 

Как да се запишем

 

От понеделник, 17 март, започва нов курс по аржентинско танго за начинаещи. Занятията се провеждат всеки понеделник (урок 20:30 – 22:00 ч.) и петък (практика 20:30 – 23:00 ч.). Цената за 8 последователни посещения е 60 лв. За записване: тук.

За необходимите облекло и обувки можете да прочетете тук.

Дата на публикуване:: 26 Яну 2014

Уроците по класически балет за възрастни продължават с нов курс за начинаещи! Светът на класическия танц ще ни вдъхнови както нищо досега. Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет. 

 

Подходящ ли е балетът за нас?

 

Сега вече можем да танцуваме заедно балет за възрастни. Уроците са подходящи за пораснали балерини от всякаква възраст. Ще ни трябва единствено добро настроение и любопитство към света на нежността и ефирността. В същото време курсът по балет ще бъде сладко физическо предизвикателство, но ще помогне да доизваем фигурата си. 

 

Кога са уроците?

 

Курсът за начинаещи по балет е вечер през седмицата, така че можем да ходим след работа. Можем да вземем и някоя приятелка, така ще е по-забавно. Освен това залата е в центъра на София, така че се стига лесно от почти всички точки на града. А и има възможност, ако работата или нещо друго все пак пречи, да ходим само на отделни уроци.

 

Какво всъщност се учи на балет за възрастни?

 

В курса по балет ни очакват: мъничко разтягане, балетен екзерсиз и комбинации много забавни моменти в стремежа към съвършенство (или просто към по-добра координация между ръцете и краката). За самите уроци няма да ни трябва нищо особено, но е важно облеклото ни задължително да е удобно – клин и тениска или спортен екип са често срещан избор при дамите. Добре е да сме обути с балетни туфли, но ако не успеем да се сдобием с тях за първия час, можем весело да го прекараме по чорапи. На място пък естествено има съблекалня, в която да се преоблечем (украсена с две фигури на котки – дълга история), постелки за упражненията на земя и балетни станки. 

 

Къде и с кого да танцуваме балет

 

Подобаващо на един курс по класически балет, уроците са в аристократична къща, запазила красотата и блясъка на старите зали и допълнена с големи огледала. Там ни очаква магията на балета и преподавателката Николета Иванова, която има над 10-годишен опит с класическия танц и която ще ни помага за нашите първи стъпки като балерини. Тя ще ни разкаже за света на големите балети, за истории за балетни палци и пачки, за велики балерини (и балетисти) и за нежната музика, която ни омагьосва от край време. Повече за Николета – тук. 

 

Как да се запишем

 

Курсът за начинаещи започва от 4 февруари и се провежда всеки вторник и четвъртък от 20:30 до 22:00 ч. Адресът на залата е ул. „Хан Аспарух“ 61 (карта на мястото: тук). Цената на курса е 60 лв. и включва 8 последователни урока (ако пък не успяваме всеки път, може да ходим и на отделни уроци – цена 10 лв на урок). Можем да се запишем направо от тук: записване за курса по балет.