Сходимост между зодиакалните знаци – КОЗИРОГ | КАРМИЧНИЯТ КРЪГ | СВЕТЛАНА ТИЛКОВА – АЛЕНА | ХОРОСКОП

4
Добави коментар
karmkrag
karmkrag

Сходимост между зодиакалните знаци – КОЗИРОГ

16 авг 2012
Светлана Тилкова – Алена
Астрология и номерология
4634 
3

В десетата от дванадесет поредни статии, ще ви представя информация, свързана с популярно известната сходимост на зодиакалните знаци, конкретно отнасяща се до зодия Козирог.

Тя ви дава ориентир, но за да се каже категорично дали двама партньори са сходими и могат да създадат хармонично семейство, е необходимо изготвянето на партньорски хороскоп. Често два коренно различни зодиакални знака, могат да се окажат хармонично съчетание, ако техните планети и аспекти в личните им звездни карти и съгласно синастрията, се съчетават добре.

КОЗИРОГ И ЗНАЦИТЕ ОТ ЗОДИАКА

Козирог / Овен

Козирогът е прекалено принципен и не обича да рискува, а това може да препъне Овена по пътя към неговия успех. Трудно му е да се примири, че се сблъсква с хладината в чувствата на Козирога и ще се опитва непрекъснато да му вдъхва частичка от своя плам. Въпреки това между двамата е възможен брачен съюз.

Козирог / Телец

Козирог и Телец ще си допаднат във всяко отношение заради еднаквите мисли и желания. Козирогът няма да е съгласен единствено с опитите на Телеца да получи на всяка цена това, което иска, защото и самият той има такова желание, но предпочита да положи необхомите усилия и да се бори за постигане на целта си, за да блесне с невероятните си възможности.

Козирог / Близнаци

Козирогът е доста консервативен и трудно възприема начина на живот на Близнаците. Опитва се да го промени, а това отдалечава нетърпящия подчинение партньор Близнаци. Въпреки това, ако двамата се обичат, Близнаците могат и да се подчинят на грижовния Козирог и да създадат успешно семейство.

Козирог / Рак

Козирогът дразни Рака със своята педантичност, кариеризъм и материализъм. Ако преодолеят различията, могат да живеят добре. Ако Ракът престане да се дразни от прекалената стабилност на Козирога, а Козирогът се примири с променливите настроения на Рака, двамата могат да живеят в хармония.

Козирог / Лъв

Козирогът, от една страна, е привлечен от Лъва, от неговата импулсивност, от друга, се притеснява от начина му на живот, нарушаващ неговия спокоен ритъм. Въпреки това двамата могат да живеят заедно. Козирогът е силно впечатлен от успехите и славата на Лъва и е готов да го подкрепи, за да осигури успех и за себе си. Лъвът със своята слънчева натура ще разчупи консерватизма на Козирога.

Козирог / Дева

В отношенията между Козирога и Девата ще цари разбирателство и хармония, защото са много близки по темперамент и житейска философия. Във връзката им ще липсва романтика, въпреки че съществуват добри шансове за успех както в интелектуално, така и в емоционално отношение.

Козирог / Везни

Козирогът със сигурност ще даде нужната стабилност на Везните, но не трябва да прекалява с професионалните си задължения, които ще го отдалечават от семейството и ще бъдат причина за конфликти между двамата. Ако Везните не преодолеят нежеланието си да спазват реда, наложен от Козирога, а Козирогът не се постарае да разчупи монотонното си ежедневие, връзката им няма да издържи на изпитанията.

Козирог / Скорпион

Козирогът дава възможност на Скорпиона да изяви заложбите си. Дарява му необходимата стабилност, но между двамата със сигурност ще прехвърчат искри, ако не решат предварително на кого принадлежи ръководната роля в техните отношения.

Козирог / Стрелец

С Козирога могат, макар и трудно, да намерят допирни точки. Козирогът, който се стреми към уважение и материална сигурност, е шокиран от импулсивността и безгрижието на Стрелеца – харчещ с широка ръка спестените от Козирога пари.

Козирог / Козирог

Родените в Козирог са стабилни, бавни, сдържани и предпазливи. Най-важната задача в живота им е себесъхранението. Не се опитват да натрапват превъзходството си. Винаги се стремят към крайна победа. В отношенията с хората са сдържани и недоверчиви, но въпреки това се стараят да общуват, за да се обградят с хора, от които могат да извлекат полза. Това се отнася и за чувствата им.

В сексуалната сфера са умерени и се нуждаят от уют, спокойствие и любов, която им помага да избягат от самотата. Не показват чувствата си. Прикриват ги доста умело. Необходимо е много време, за да си ги признаят. Любовта и сексът за тях са свързани със създаването на потомство. Трудно обявяват връзката си, защото осъзнават, че им е невъзможно да се влюбят истински. Когато създадат семейство, полагат огромни грижи за него, но на близките им не е лесно заради непрекъснатите бариери, които поставят около тях.

Жената Козирог създава семейство късно, след като е имала много връзки. Тя привлича слабите мъже, но въпреки че е поласкана от вниманието им, няма да се съгласи да се обвърже с тях. Затова търси партньор, който да є проправя пътя към успеха и да є дарява любовта, без която може да се разболее. Лесно се възпламенява, но често предпочита да спи в самостоятелно легло. Притежава невероятна сексуална издръжливост и изисква същото от партньора си. Ако изглежда студена, приемете, че това е защитната є маска.

Мъжът Козирог е страстен и прекалено чувствен. Не обича да бъде отблъскван. Ако не е желан от жената, която си е харесал, е по-добре да му го каже в очите, за да не си губи времето напразно. Верен е в любовта и брака и не е склонен да изневерява. Трудно може да бъде задоволен в сексуално отношение, защото неговата потентност нараства с годините. Въпреки това от жената до него се иска да бъде не само добра любовница, а и добра партньорка и приятелка. В любовта не е импулсивен, защото всичко, дори и в чувствата, е предварително планирано. Склонен е към садизъм, особено ако жената се противопоставя – тогава прибягва до насилие.

Ако двама партньори, родени в Козирог, съжителстват заедно, това решение няма да бъде плод на внезапно хрумване. Ще се понасят лесно и ще са привлечени един от друг, защото всеки от тях може да разчита на другия. Въпреки това рискуват да превърнат живота си в рутинен и лишен от емоции. Ще работят много, но това би задоволило и двамата, ако не си пречат в стремежа да изградят професионална кариера. Семейният им живот би бил скучен, но пък щастлив, заради личните успехи на двамата партньори и радостта, която ще им носят децата.

Козирог / Водолей

Между Козирога и Водолея трудно може да съществува хармонична връзка. Причината е в различния темперамент на двата знака и нежеланието на Водолея да се подчинява на Козирога. В интимните отношения също са различни. Връзката между двамата може да бъде поносима, но в брака ще трябва да положат сериозни усилия, без да имат гаранция за успех.

Козирог / Риби

Отношенията между Козирог и Риби могат да доведат до една приятна и продължителна връзка. Ако връзката им не издържи, причината ще бъде в различния начин на живот на двамата. Рибите трудно се примиряват с амбицията на Козирога, а Козирогът с желанието на Рибите да се движат по посоката на най-малкото съпротивление.

tweet