Личният телефон на Цар Борис III е в Bazar.BG

5
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Притежаването на антики е страст, подобна на тази на хазарта. Някои хора колекционират марки, други монети, трети исторически предмети. Дали заради кризата или просто, защото притежателят на дадена антична вещ, иска да се раздели с нея, но на пазара в момента се наблюдава силно предлагане на предмети с висока стойност, сочи справка в сайта за обяви bazar.bg.

Най-странната вещ, която може да се купи, е личния телефон на Цар Борис III. Апаратът разполага с маркировка с царската корона. Цената му е 25 000 лв. Произведен е 1938 г. от Siemens. Телефонът, който се е използвал в двореца в София, е в отлично състояние.

Другите нестандартни вещи, обект на продажба, са ловните трофеи. Интересът към подобни предмети е голям, тъй като българинът е известен с интереса си към лова. Така например, срещу 6000 лв. може да се сдобиете с еленови рога и череп. По-евтиният вариант е рога с по 7 разклонения на всеки.

В bazar.bg могат да се намерят и рядко срещани по нашата географска ширина предмети, като например това непалско кукри, което се продава за 150 лв. Музиканти твърдят, че най-чистия звук е този на грамофона. Ценителите могат да си купят подобна антика само срещу 300 лв. За тези, които имат цяла колекция от стари касети и искат да чуят любимите си песни, се предлагат и маркови касетофони като този Grundig за 45 лв.

Старинна вещ плюс злато може да повиши цената и на най-простата вещ. Пример е бонбониера, която е изрисувана с 22-каратова златна боя.

Много и различни старинни вещи могат да се намерят в сайта bazar.bg. На подобна покупка е добре да се гледа като на инвестиция, тъй като колкото повече време минава, цената на подобни предмети се повишава.