Като в приказките! Кралската сватба на годината!

2
Добави коментар

Като в приказките! Кралската сватба на годината!

В събота, на 08 юни, се състоя една от сватбите на годината в световен мащаб. 30 годишната дъщерята на Карл XVI Густав и кралица Силвия, принцеса Маделин се омъжи за американския банкер Кристофър О’Нийл. На пищна церемония, сред 470 гости, принцесата сияеше в рокля, дело на световноизвестния дизайнер Валентино.

Впечатляващ модел в силует А-линия, изработен изцяло от копринена органза с ръчно апликирана френска шантили дантела в цвят слонова кост. Акцент върху роклята е подчертаната от ситни плисета талия, които се отварят в богата пола, естествено продължена от 4 метров шлейф. Сравнително затвореното деколте за сметка на изрязания във V образна форма гръб, са уникално дизайнерско решение, подчертаващо неповторимия аристократичен стил на модела.
Воалът, също изработен от копринена органза, е декориран с широк дантелен борд и богата цветна бродерия като има впечатляващата дължина от 6 м. Финалният акцент е царствената тиара, за която е закрепен воала, украсена със вежи цветове на портокалово дърво.

Световноизвестния дизайнер Валентино, официално оттеглил се от модата през 2008 г. е създал сватбените тоалети на голяма част от височайшите особи. Ан Хатауей, Жаклин Онасис, Максима Нидерландска, принцеса Мари Шантал са само част от известните личности, довери ли се на известният като майстор на котюра Валентино.