Конкурс за пътеписи 2012: Коста дел Сол – фиеста, сиеста и аста маняна!

8
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Прекрасен, пъстър фотопис от Коста дел Сол ни е изпратила нашата приятелка Йорданка Райкова. От сърце и благодарим за споделената цветна разходка.
Разположена в югозападната част на испанската провинция Андалусия, Коста дел Сол е любима дестинация за почивка, както на испанците, така и на посетители от цял свят. Малко са местата в Европа, където ще се радвате на толкова много слънчеви, топли и дълги дни през цялата година, на мека и приятна зима и прохладно лято.

 

Малага е най-големият град на южното крайбрежие – вторият по големина в автономната  област Андалусия и столица на провинция Малага.

Хубаво е да си оставите достатъчно време за разходка из града, за да почувствате атмосферата, да усетите душата му и дори да пообщувате с местните хора „малагеньос“, които ще ви посрещнат навсякъде с усмивка и с готовност да помогнат.

В Малага, както и във всеки друг испански град, ще имате възможност да посетите впечатляваща корида на специално построена арена за борба с биковете ( Plaza de Toros).

Планирала съм пътуването ми до Малага специално за празника на града – Feria de Malaga, провеждащ се от 11 до 19 август през 2012, за да се насладя на пищните фиести, потропващи токове във фламенко ритми, страстни андалуски песни и китари.

 

След Малага се отправям към малките курортни градчета и селца, които са наредени в непрекъсната редица по крайбрежието – Торемолинос, Беналмадена, Фуенхирола, Марбея. Всяко място има собствен неповторим и специфичен чар. Торемолинос е най-първият курорт на Коста дел Сол. В близост до Малага, предлагащ сравнително евтино настаняване, градът се е превърнал в любима дестинация на туристите с ограничен бюджет.

 

 

 

Но какво повече им трябва на почиващите от хубаво време, дълга и широка плажна ивица с множество ресторантчета „чирингитос“, предлагащи прясна морска храна, бира за едно евро и печена риба на жар.

 

 

 

Беналмадена е популярен младежки курорт, предлагащ изобилие от развлечения.

Пристанището „Пуерто Марина“ представлява шикозен комплекс, където всеки ще намери ресторант и бар според своя вкус и предпочитания. Американски бъргъри, тапас, автентична индийска кухня, аржентински стекове, мексиканска тортия, гръцки мезета, италианска паста, арабски барове с наргилета.

 

 

 

 

Един от любимите испански специалитети е „Пулпо ала гайега“.

Не пропускайте да опитате и андалуското гаспачо – апетитно и разхлаждащо в горещите летни дни.

А паеята е просто задължителна

Коста дел Сол прелива от прекрасни цветове. Не случайно местните жители са известни като отлични градинари.

 

Посрещането на андалуското слънце е незабравимо преживяване.

Последният ден от обиколката посвещавам на Марбея, известна като испанския вариант на Сен Тропе.

Най-луксозната дестинация на Коста дел Сол е привлякла претенциозна публика от цял свят и не е случайно, че вместо типичните магазини за сувенири, пристанището „Пуерто Банус“ прелива от кокетни бутици, предлагащи лъскави дизайнерски марки.

На връщане към летището се отбивам до Михас – типично андалуско селце с бели къщички и тесни улички украсени със цветя.

 

Сядам в малък тапас бар с великолепна гледка към крайбрежието, поръчвам чаша сангрия и запечатвам с очи и душа Коста дел Сол – Брегът на Слънцето.

 
Дайте оценка на пътеписа:

(30 гласа, средно: 4,30 от 5)
 Loading …

Ако статията Ви харесва гласувайте за нея или я споделете!