9 месеца в страхотна форма – част 2

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Да възможно е да бъдете хубава и бременна едновременно! Ето нашите съвети за всеки един от деветте месеца…

част 1

Какво е Омега-3?

Есенциалните мастни киселини и Омега-3 киселините са особено важни през бременността  -подпомагат здравия. рас­теж на детския мозък и запазват еластичността и блясъка на кожата на майката. Откриваме ги в  маслото от рапица, лененото семе и в по мазните видове риба, като сардини или аншоа. Избягвайте големите риби като сьомгата заради евентуалното съдържание на големи количества метали в тях. Ако не обичате да ядете риба винаги можете да разчиташе на хранителните добавки.

Защо кожата ми е опъната?

Един от многото странични ефекти на бременността е из­сушаването на кожата. И това в комбинация с бушуващите хормони, които ви карат да се изпотявате, води не само до опъване, но и до сърбеж. Инвестирайте в нежен сапун и суперхидратиращо мляко за тяло и го нанасяйте след къпане и вечер преди лягане.

Розово? Розово!

„Гримът в розови нюанси придава здравословен вид, свежест и сияние на кожата. И освен това отива на всички! Скрийте гримовете в кафяво и ги заменете с мек розов руж, като го на­насяте на върха на скулите“, съветва Ерик Антониоти, меж­дународен артистичен директор на Clarins.

IV МЕСЕЦ

Подуват ми се краката!

По време на бременността краката стра­дат много. В резултат на качените килограми сводовете на ходилата падат, а задържането на вода ги по­дува ужасно. За да си осигурите удобство и добра опора, ви трябват качествени ортопедични обувки. Ето екшън план за добре изглеждащи крака. Правете си масажи с лосион за изморени крака и си подарете педикюр. Всеки ден ексфолирайте ходилата и нанасяйте подхранващ лосион. Грижете се и за ноктите – препоръчваме ви да ги поддържате в квадратна форма. А от петия месец, когато краката ви ще станат нап­раво огромни, не се отказвайте от професионален педикюр!

Как да избегна пигментните петна?

Ах, тези хормони! Естрогенът прави кожата суперчувствителна, причинява и хиперпигментация. Често по лицето на бременните се появяват кафеникави петна, които изчез­ват веднага след раждането. Затова се налага да използ­вате редовно слънцезащитни продукти, дори и в облачни дни! Най-добре е продуктът да е винаги в дамската ви чан­та.

И ако въпреки това заприличам на леопард в лицето?

Единственият вариант е да покривате пигментните петна c фон дьо тен с цвета на вашата кожа или половин тон по-светъл или по-тъмен. Изберете непрозрачна и дълготрайна формула. Нанесете го, като започнете от носа, брадичката, челото и след това навън. Разпределете го, без да натискате, и за финал потупайте с върха на пръстите върху петната, за да ги покриете добре.

За какво ми е нужно желязо?

Повечето жени имат дефицит на желязо В края на бремен­ността си, което води до анемия и силна умора. За да избег­нете риска от тази внезапна загуба на енергия, консумирайте храни, богати на желязо: кървавица, червено и птиче месо, риба. Ако сте вегетарианка или не обичате месо, яжте повече спа­нак, леща, магданоз, сушени плодове, лешници и бадеми. А ако това не ви е достатъчно, помислете за хранителни добавки.

V МЕСЕЦ

Какво се случва с косата ми? Тя е прекрасна!

Така е, хормоните не само провалят живота ви, те също така правят косата ви изключително красива! Копринена, блестяща, обемна… тя никога не е изглеждала толкова добре. Сега е моментът да опитате едри къдрици или друг секси стил, защото след раждането за съжаление този ефект ще се загуби.

 

продължение…