Утопия | Отпечатъците на живота

18
Добави коментар
pkutopia
pkutopia

1000 стипендии

На 10 февруари 2013 г. заедно  с третото поред издание на националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест” ще бъде дадено и  началото на седмият  поред национален социално-образователен конкурс „1000 стипендии”.

Фестивалът ще събере таланти от всички области в сферата на науката и изкуството, като ще даде възможност на кандидатите да се изявят в  15 различни области от науката и изкуството.

Проектът цели  да стимулира ученици от основното и средно образователно ниво в България, проявяващи интерес към учението. Специално внимание ще бъде обърнато на децата в неравностойно положение, с малък семеен доход, растящи под институционална грижа или без родител(и), с инвалидност и други подобни обстоятелства.

Ще бъдат раздадени два вида стипендии – основна стипендиия и такава за изключителни умения. Основната ще бъде в размер на 500лв. за цялата година + 200 лв. под формата на кредит за учебници, а тази за изключителни умения ще бъде 1000 лв. + 400лв. кредит за книги.

Всички получили стипендии ще имат възможноста да получат писмени консултации с видни наши учени и специалисти както и членство в в обществото на „1000 стипендии”, където ще могат да работят по проекти заедно с други стипендианти, както и да получат съвети относно своето развитие от хора вече минали по този път. Част от това общество е и националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест”.  Програмата поощрява не само потенциала, уменията и дарбите на децата, но и на креативността и аналитичността им.

Крайният срок за приемане на документи е  15 април 2013 г. Документите необходими за кандидатсване може да изтеглите от тук:

Проектът се провежда със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката.