Продажбите на дребно в САЩ с 0.1% нагоре през януари

1
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

Продажбите на дребно в САЩ почти не са нараснали през януари, което предполага че увеличението на данъците в началото на годината ограничава потребителите. Продажбите са нараснали със сезонно изгладените 0.1% през последния месец, или с 0.2% с изключение на автомобилния сектор, съобщи Министерството на търговията в сряда.

Данните са според очакнатия на икономистите.

Миналият месец продажбите са се увеличили при интернет търговците на дребно, универсалните магазини и пазарите за общи стоки. Постъпленията са били по-ниски за автомобилните дилъри, аптеките, както и фирмиге, които продават домашно обзавеждане и облекло.

Автомобилният сектор отчита около една пета от общия обем на продажбите и може да прикрие по-широките тенденции в сегмента на търговията на дребно. Продажбите на дребно са добър показател за това колко бързо САЩ се разраства, макар че икономистите разглеждат по-дългосрочните тенденции, защото месечните данни са волатилни и обект на остри ревизии.

Увеличението в продажбите за декември бе без промени на 0.5%, докато продажбите през ноември бяха ревизирани нагоре с една степен до 0.5% ръст.

През цялата 2012 г. продажбите на дребно са се покачили с 4.4%, два пъти повече от темпа за инфлация на потребителските цени.

 

 

Стани наш фен във Facebook