Най-доброто масло за кожата – кокосовото

1
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Може би някой може да оспори подобно твърдение, но истината е, че кокосовато масло притежава уникални разкрасителни свойства.

Всъщност, това което го прави толкова добро за козметични нужди е химическата му формула. Малката му молекулна структура го прави лесно за усвояване от кожата, като й придава мекота и гладкост. Това го превръща в прекрасен лек за суха, груба и набръчкана кожа. Чистото нерафинирано масло е много богато на антиоксиданти, които проникват дълбоко под основната тъкан на кожата и я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност. Редовното използване предпазва кожата от появяването на неприятни петънца и сенки, свързани с възрастта или прекомерното излагане на слънчева светлина. Затова това масло е известно като най-доброто натурално масло за кожата. Освен всичко друго е леснодостъпно, не много скъпо, с прекрасен аромат и великолепно усещане при допир.

Цялостният масаж на тялото с кокосово масло е пиршество за кожата. След това може да се потопите във ваната или да влезете под душа, но не изтърквайте тялото си с хавлията, а просто го подсушете внимателно. Кожата ви може да остане леко мазна, но след като маслата попият, тя ще е по-мека от всякога. Масажът с кокосово масло се препоръчва за хората с много суха кожа, а през зимата – за вички хора с всякакъв тип кожа. Ако нямате време за продължителен и цялостен масаж с кокосово масло – просто капнете някоко капки във ваната преди да се потопите.

Можете да го използвате и за подхранващ и овлажняващ лосион след къпане. То се задържа доста на повърхностния слой на кожата, като по този начин запазва влагата в нея. Затова и е препоръчително да се нанася на влажна кожа. Хора, имащи кожни проблеми, които причиняват съхнене и люспене на кожата, могат да използват чисто кокосово масло след топла вана.

Кокосовото масло предпазва кожата и косата от слънчево изгаряне. Можете смело да намажете тялото си с него преди излагане на слънчева светлина за дълго време.
Особено ако имате нормална към суха кожа, смело добавяйте по няколко капки в домашно проготвените маски.

Сухите напукани устни (и петички) също могат да бъдат спасени от кокосовото масло. То е чудесно и за отстраняване на грим. Съвсем малко количество върху памуче и нежни движения навън – почиства грима много лесно и подхранва кожата около окото.
Кокосовото масло е великолепен балсам за косата преди измиване. За най-добър ефект загрейте малко кокосово масло, разтрийте го межди дланите си и го втрийте в скалпа. Преспете една нощ така, а на сутринта измийте косата. Ако правите това през деня, добре е да го оставите да действа поне час-два, а за да попива по-добре, можете да си сложите шапка за баня.

Източник: http://cway.bg