Симптоми на косопад | Косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Кои са основните признаци на косопад

Кога действително страдаме от косопад

Косопад при жените

Човек има между 80 000 и 140 000 косъма на главата си. При такова голямо количество е напълно нормално всеки ден малка част от тях да падат и да бъдат заменяни с нови. Колко е допустимото количество и кога действително говорим за косопад ще разберете от тази статия.

Според различните източници, на денонощие е нормално от косата ни да падат между 100 и 200 косъма. Ако в даден момент тази сума се увеличи рязко, независимо от причините, тогава със сигурност можем да говорим за косопад. Той може да е предизвикан от неустановено до момента вътрешно заболяване, генетична обремененост, преумора, прием на медикаменти, инфекции или просто поради твърде често боядисване на косата.

При всички положения трябва веднага да отидем на лекар, защото понякога наличието на косопад е единственият симптом за наистина сериозна диагноза. Особено ако е придружен от други, макар и на пръв поглед незначителни оплаквания, веднага потърсете специализирана медицинска помощ. Най – честите предупреждаващи симптоми са проблеми с перисталктиката, обриви, липса на апетит и загуба на тегло, болка, затруднения в дишането, психически дискомфорт.

Косопад при мъжете

Класическият косопад обичайно не е съпроводен с други оплаквания. Промяната в състоянието на косата можем да забележим сами пред огледалото или с помощта на нашите близки. При ставане от сън задължително прегледайте калъфката и ако върху нея има необичайно голямо количество косми, незабавно отидете на преглед.

Определено, по – голямо основание за притеснение при косопад имат жените, тъй като при мъжете той се дължи основно на генетична обремененост, а не на заболяване. В този случай косата започва да капе първоначално от темето поради смаляване на космените фоликули. При дамите обаче косопадът почти във всички случаи е сигурен признак за здравословен проблем, стрес или бременност.

28. март 2013 22:09:21 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: косопад, признаци на косопад, симптоми на косопад |
Напишете Коментар