Косопад от боядисване – как да го избегнем

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Косопад от боядисване – как да го избегнем

Как да се предпазим от косопад след боядисване

Косопад от боядисване

Когато боядисвате косата си, на практика я подлагате на сложен химически процес. Смяната на цвета от кестеняво в платинено русо наистина може да е ефектно и секси, но в същото време изтощава и изсушава космите. Това, в комбинация с другите елементи на стрес в ежедневието може да предизвика неочакван косопад, поднасяйки супер неприятна изненада.

Въпреки твърденията на производителите, че боите са безопасни за употреба, те съдържат голям процент силни и вредни химикали. Най – засегнатата част е епидермиса или външната мантия на косъма. Веднъж разрушена, обвивката няма как да изпълнява защитните си функции и за химикалите вече не представлява трудност да проникнат до вътрешната част. Ако все пак искате да се боядисвате, трябва да се отнасяте с подходящо старание, полагайки определени грижи срещу косопад.

Един от смъртните грехове в грижите за косата е съчетанието на боядисване с химическо къдрене или изправяне. В случай, че сте достатъчно непредпазливи да се подложите на двете операции в кратък период, има огромна възможност да изгорите косата си и това да доведе до обилен косопад. Специалистите препоръчват да изчакате минимум две седмици между двете процедури, защото иначе ще изтощите космите и те ще станат силно чупливи.

Как да избегнем косопад от боядисване

Къпете се винаги с хладка или студена вода. Горещата вана може да отмие новия цвят, особено ако боята е с ниско качество. Освен това, топлата вода изсмуква и малкото останала влага, от третираните с химикали кичури.

Препоръчително е да използвате специалните шампоани и балсами за боядисани коси, които ще намерите в търговската мрежа. Те съдържат в себе си специална формула, която подхранва и са създадени в името на грижата за вашето здраве. Подходящият балсам след баня ще задържи нивото на влага в по – големи количества и ще предпази от косопад.

Редовното подстригване или филиране също предотвратява появата на косопад. Просто не забравяйте, че боядисването подлага косата на страхотен стрес и винаги съществува опасност от косопад. Подрязвайте редовно краищата и така не само ще имате здрава коса, но и на самите вас ще ви е по – лесно да се грижите за нея.

27. март 2013 21:36:42 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада |
Етикети: боя за коса, косопад, косопад от боядисване |
Напишете Коментар