АНТЕНКИ, КУЧЕ-КАСИЧКА И КУЧЕ-ПАЗАЧ | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

 

 

 

 

 

Когато всички политици си представят пожар, Бойко Борисов си представя пожарна.

Като доказан специалист по психофизическа подготовка на оперативния състав за действие в екстремална ситуация генералът от резерва дори не си мръдна пръста, въпреки паниката, че от аферата с подслушването ще лумне неконтролируем огън. Ако включеше сирената, щеше да даде сигнал, че е настъпило бедствие, че трябва да се спасява партията, изборите и Цецо дори.

А Борисов се направи, че пожар няма, и пожарът угасна като бенгалски огън.

След като успя да си вдигне рейтинга с подаване на оставка, това е поредното чудо, което сътвори пред очите ни.

Сега Цветан Цветанов става двойно зависим от неговата воля. Първия път заради апартаментите, втори път заради крайслерите. Стига да се наложи, разследванията на прокуратурата може да се разровят и разгорят с нова сила. Така вторият по значимост човек в партията става първи по зависимост. Историческата справка показва, че по този начин и Тодор Живков е държал нужните му хора в чекмеджето в очакване на неизбежния финал.

В резултат на избухналия скандал се случиха няколко неща. Един Радко стана национално известен. На втория ден вече го наричаха Радко Отвертката, а на края на седмицата се стигна до Радко Стоте отвертки. Освен това се появи нова дума – кетчър, т.е. цецомобил. Даже се разбра колко са на брой, каква е апаратурата и колко струват. А собственикът на единствения крайслер-мюре, който беше сниман напоително от всички медии, остана без антенките, които го бяха направили толкова забележим.

Името на главния прокурор Сотир Цацаров пък се превърна в най-бързо налагащата се марка в страната. Цацаров влезе във всеки дом, измести „Кока-Кола” и събуди черна завист у маркетинговите специалисти, които с огромни бюджети не могат да наложат непродаваемата си стока. При това го направи без търговски трик, залагайки на обикновена изненада. Всъщност изненадата е необикновена – свикнал си да гледаш на прокурорите като на куче-касичка, а изведнъж виждаш куче-пазач.

Храбрите действия на прокуратурата доведоха до потвърждаване на 2/3 от информацията, предоставена от Сергей Станишев. С тези потвърждения може да се изпържат в тигана няколко бивши началници на СДОТО, още толкова цаци и България в Европейския парламент.

Цецо Цветанов явно е в онази 1/3, която завинаги ще остане неразгадана, по простата причина, че едва ли има писмена заповед за нерегламентирано подслушване. Колкото до приказките, че влиза в задълженията на министъра да следи за правилното прилагане на СРС-тата, в противен случай може да отговаря пред закона, това е бла-бла. Задължение на министъра е да следи и за работата на КАТ, но означава ли, че щом катаджиите взимат рушвети, той трябва да го отнесе.

Има много други неща, за които може да го отнесе. Но няма. Най-неразгадаемото нещо е електоратът на ГЕРБ. Славата на Цветанов расте с всеки гаф…  

 

        

източник: сп. „Тема“

Валери ЗАПРЯНОВ

Тагове: антенки подслушване Цветан Цветанов Бойко Борисов