Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Масло от вечерна иглика

45
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Маслото от вечерна иглика или известно под името Evening Primrose Oil,е една от най-важните добавки за жените,именно тя се счита за основна мастна аминокиселина,която представителките на женския пол трябва да приемат!

 

►Най-важното ,което трябва да се знае :

 

Подпомага естествения хормонален баланс⇒същото действие има и Витекс/Vitex

Допринасят за нормалното функциониране на метаболизма.

За красива кожа.

►Това растение е източник на ненаситени мастни киселини Омега 3 и Омега 6 (преди всичко гама-линоленова киселина, около 9%)

 

Разглежда се като добавка за жените, защото се  препоръчва като алтернативно лечение на предменструален синдром, симптомите на менопаузата, болки в гърдите (mastalgia) и възпалителни заболявания като екзема, атопичен дерматит, ревматоиден артрит и диабетна невропатия. 

Вечерната иглика е цвете ,чийто семена съдържат масло, което е богато на гама-линоленова киселина (GLA), Омега 6 есенциална мастна киселина от важно значение за здравето. Тя е необходима за формирането простагландини (особено PGE1) – активни вещества, които поддържат и регулират жизнените функции на тялото.

Освен ,че облекчава състояния на ПМС,маслото от вечерна иглика помага за : намалява риска от проблеми със сърдечносъдовата система, спомага за регулиране на кръвно налягане и за поддържане на здрава циркулация. Облекчава състоянието при респираторни проблеми,Спомага за здрава и чиста кожа, включително и тази на лицето.

 

Под формата на хранителни добавки FHL.BG,предлага следните продукти на доказали се марки в производството на здравословни такива:

 

►Nature’s Bounty Evening Primrose Oil

►ВЕЧЕРНА ИГЛИКА МАСЛО SWANSON

►Evening Primrose Oil Natural Factors

►Масло от безстъблена иглика Now Foods Super Primrose 

►Solgar Evening Primrose Oil 1300 мг

Маслото от вечерна иглика се препоръчва  при:

Предменструален синдром;

Нарушен менструален цикъл;

Климакс – горещи вълни, раздразнителност, отпадналост и др.;

Възпалителни гинекологични заболявания;

Репродуктивни проблеми, дължащи се на хормонална дисфункция;

Повишено ниво на холестерола и триглицеридите,

Подпомага обмяната на веществата

Хипертония, склонност към образуване на тромби, диабет, бронхиална астма;

Кожни заболявания, псориазис, екземи.Помага при акне.Редуцира натрупването на мазнини в порите на кожата, което способства за здрава и мека кожа. Намалява появата на черни точки, пъпки и кожни възпаления;Предпазва кожата от изсушаване, лющене и сърбеж;

 

Това растение ,което както вече споменахме съдържа добро количество незаменимата мастна аминокиселина- Гама-линоленова киселина,което означава че тялото не може да я синтезира самостоятелно и се налага приемът й чрез храната или хранителна добавка,помага още за:

действа успокояващо на болката, намалява възпаленията, подобрява отделянето на полови хормони като естроген и тестостерон, понижава нивата на холестерол и спомага при цироза на черния дроб.

спомага за нормалната функция на мозъка, растежа и развитието, костното здраве, регулира метаболизма, влияе благоприятно на артериите, множествена склероза и мн.др.!

 

►Друг подобен източник на Гама-линоленовата киселина -GLA е: Масло от Пореч | Borage Oil

 

автор: Милена Граматикова

Fitness & Health lifestyle

 

Любопитна информация свързана по темата: