Днес+ :: Икономически университет – Варна започна прием на документи за кандидатстудентските изпити

0
Добави коментар

Икономически университет – Варна започна прием на документи за кандидатстудентските изпити

05.06.2013 09.19

Вече стартира приемът на документи за участие в кандидатстудентски изпит, в юнската сесия, на Икономически университет – Варна. От тази година документи за участие в изпит могат да се подават и онлайн през сайта на университета. Крайният срок за подаване на документи онлайн е 11 юни 2013 г.

На 20 юни 2013 г. (четвъртък) в Икономически университет – Варна започва приемът на документи за участие в класиране. Документите ще се приемат до 5 юли 2013 г. включително, в работните дни от седмицата от 8.00 до 17.00 часа в зали 127в и 127г на І етаж, в сградата на университета на бул. „Княз Борис І“ № 77, или в разкритите кандидатстудентски бюра на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Национална асоциация за прием на студенти (НАПС) в обявените от тях срокове.

От 20-ти юни до 5-ти юли документи за участие в класирането трябва да подадат всички желаещи да кандидатстват в ИУ – Варна (и явили се на изпит, и ползващи оценка от ДЗИ).

Икономически университет – Варна осигурява избор между 19 акредитирани специалности от четири професионални направления: „Икономика“, „Администрация и управление“, „Туризъм“ и „Информатика и компютърни науки“.

В посока на разширяване състава на специалностите, по които ИУ-Варна обучава студенти, от учебната 2013/2014 година в бакалавърска програма започва обучение по „Международен туризъм” изцяло на руски език. Завършилите тази специалност придобиват професионална квалификация „Туризъм“. Обучението се провежда в редовна форма и е с продължителност 4 години.

Специалност „Международен туризъм”, с преподаване на руски език, осигурява на студентите знания и умения за успешна професионална реализация в сферата на руския, европейския и световния туристически пазар.

Специално за чуждестранни граждани от тази година в Колежа по туризъм към Икономически университет – Варна стартира прием в специалност „Мениджмънт в туризма“ с обучение изцяло на руски език. Специалност „Мениджмънт в туризма“ включва практическо обучение, насочено към запознаване с най-важните културни и туристически обекти в България.

През изминалата учебна година стартира прием в специалност „Международен бизнес“ с преподаване изцяло на английски език. Специалността се оказа изключително успешна и приемът за учебната 2013/2014 г. е увеличен. Завършилите специалност “Международен бизнес” могат да се реализират в областта на външната търговия, международната банкова и финансова дейност, международния транспорт и спедиторската дейност, международната логистика и международния туризъм.

Днес+