Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Стратегии за релеф -част 1

26
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

ШЕСТ ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪВЕТА, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА НАМАЛИТЕ ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ, ДА НАПРАВИТЕ РЕЛЕФ ДА ПОДЧЕРТАЕТЕ ВСИЧКИ МУСКУЛНИ ГРУПИ

СПОРЕД КРИС АЙСЕТО

Дали наистина има все още секрети в света? С разпространението на Интернет и информационния бум останаха много малко тайни в света. Това е особено вярно за една такава област като храненето и диетата, интересуваща милиони хора. Не остана вече трик за намаляване на телесните мазнини, който да не е широко известен. Извън това останаха шепа техники редовно прилагани от билдерите , които не са широко известни. Те, обаче действат и именно те са предмет на настоящата статия.

 

►Секрет №1 :ВЪГЛЕХИДРАТИ СРЕЩУ МАЗНИНИТЕ

 

Когато ядете по-малко започвате да изгаряте също по-малко, защото така работи метаболизма в човешкия организъм. Когато сте на диета организма прави всичко,,което може ,за да ви се противопостави. Щом намалите приема на калории, организма намалява обмяната и започва да гори също по-малко калории, за да компенсира. Това е бедствена реакция, с която се компенсират намалените въглехидрати и калории.Организма подтиска своя енергиен потенциал, като намалява нивото на хормоните, които стимулират обмяната на веществата, в това число лептин, хормоните на щитовидната жлеза и в по-малка степен хормонът на растежа. Един от начините да се отстрани тази адаптация е като повишим нивото на един друг хормон – инсулина, като ядем изобилно, бързо усвояващи се въглехидрати като кифли без масло, крем от оризово нишесте със сладко или конфитюр, бял хляб. Организма се „заблуждава“ че диетата е свършила и хормоните, които изгарят калории отново повишават нивото си. Когато се завърнете отново към състоянието на калориен дефицит вие ще го посрещнете с високо ниво на хормони изгарящи мазнините, без подтиснат метаболизъм. 

 

►Секрет №2:В НЯКОИ СЛУЧАЙ „НИСКИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ“ НЕ СА ДОСТАТЪЧНО НИСКИ

 

Следването на един и същ тренировъчен план, ден след ден няма да дава резултати вечно. За да има непрекъснат прогрес стимулите трябва да се променят. Същото важи за намалението на телесните мазнини. За да доведете вашият организъм до състояние да намалява телесни мазнини е необходимо да намалите калориите и въглехидратите до изключително ниски нива.
Обикновено съветвам моите клиенти да намалят приема на въглехидрати в два отделни дни на седмицата – например във вторник и петък до 50-70 г. Този шок радикално намалява гликогеновите запаси, които имат директно отношение към изгарянето на телесните мазнини. Когато гликогеновото ниво пада, изгарянето на мазнините нараства многократно.

⇒Освен да променяте тренировката, така е разумно да сменяте диетата, ако искате да продължите да намалявате телесните си мазнини.

 

►Секрет №3:КЕТОНИТЕ СА ВАЖНИ ЗА НАМАЛЕНИЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ

 

Щеше да е чудесно, ако можеше като намалим калориите и да сме готови за състезанието по културизъм или да можем да направим стройна фигура без да променяме диетата. В реалния живот това никога не е лесно. Намесват се много фактори, които правят този процес труден и болезнен.
Когато дните с екстремно ниски калории (секрет № 2) не дадат или престанат да дават резултат бих могъл да препоръчам на културистите да намалят въглехидратите до 30 г за четири дни – от понеделник до четвъртък, като прибавят суплемент от 20-25 г дневно средно верижни три-глицериди и 3-5 г карнитин. Тези два суплемента помагат обмяната да се включи на по-висока скорост, при която изгаря по-голямо количество телесни мазнини.

Когато въглехидратите радикално паднат и останат ниски се увеличават кетоните. Това са странични продукти от разграждането на мазнините, които повишават обмяната. Те също спират намалението на мускулната маса, когато въглехидратите станат прекалено малко. Кетоните изгарят предимно в мускулната тъкан и ако те са в голямо количество изгарят вместо да се разграждат мускули.

Карнитинът е братовчед на аминокиселините и поддържа изгарянето на телесните мазнини, включвайки ги в механизмите на клетката, където те се разграждат. Карнитина участва и в метаболизма на кетоните по начин, че те стават по-ефективни в опазването на мускулната тъкан. По такъв начин, чрез двоен механизъм карнитинът води до голямо намаление на телесните мазнини. Така той се явява ключов суплемент при намаление на мазнините.

⇒ Liquid L-carnitine

⇒Ацетил Л-Карнитин

 

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ