Кремена Халваджиян реставрира фонтан / Всеки ден най-горещите новини от света на българския и световен шоубизнес- светски…

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Стилистката Кремена Халваджиян, която е и собственик на столичния клуб Once Upon A Time Biblioteka, реставрира фонтан, който се намира в градината на заведението й.

Той,  както и езерцето, бяха почти заличени преди година, след като 2 камиона засипаха езерцето с камъни. Някой пък открадна стария парапет от ковано желязо – явно за вторични суровини.

Кремена успя да с пребори с решението езерото да бъде унищожено и парка зад Националната Библиотека да загуби част от красотата си. Със собствените си ръце тя реставрира фонтана. Бронзовата скулптура на четящо момиченце с кученце, която отскоро го украсява, е изработена по нейна рисунка.

“Този фонтан е част от моето детство… Ако има нещо, което да обичам в България, то е този квартал, историята на моето семейство, детството ми тук и тези две прекрасни градинки.

Този имот е подарен от княз Фердинанд на града за Народна Библиотека! Камъните около фонтана имат история…, а ние и без това сме съхранили толкова малко такава…

Един ден, беше преди година, дойдох тук и видях два камиона да засипват с чакъл фонтана, за да го изравнят със земята. Вече нямаше да го има и малкото, запазено от 1896 г.! ЗАЩО – никога няма да проумея?!?“, обяснява Кремена.

Новини за Кремена Халваджян
Интервюта с Кремена Халваджян