Почистване на петна с натурални средства – Edna.bg

1
Добави коментар

Снимка:
Thinkstock

От Realsimple.com дават няколко много интересни идеи за неочаквани натурални средства, с които можем да почистваме различни места и предмети в дома си.

Така например, обикновен купешки кетчуп ще помогне на металните и месингови съдови отново да блеснат. Нужно е само да сипете малко от него върху суха кърпа, с която да търкате съда, а след това да изплакнете с топла вода.

Овесената каша върши чудесна работа при зацапани ръце. Това ще ви го припомним отново на Великден, но ако до тогава се нацапате с боя за коса, къна, маркер или нещо подобно, което трудно се мие, трябва просто да разтъркате кожата на ръцете с овесена каша и малко вода.

Оризът ще помогне да измиете по-качествено ваза или друг подобен съд с тънко гърло. Пълните ¼ от съда с топла вода, слагате супена лъжица суров ориз, след което запушвате с ръка гърлото и разклащате добре.

С глицерин можете да почистите петна от восък върху твърда повърхност. Първо премахвате до колкото можете засъхналия восък, след това сипвате глицерин и с помощта на памучна кърпа търкате, докато не се отстрани напълно.

Сода бикарбонат и обикновена газирана вода в комбинация ще ви помогнат идеално да почистите банята и кухнята.

Царевичното нишесте помага за почистването на мазни петна от килим. Изсипва се върху зацапаното място, оставя се за 15-20 минути да престои, след това се разтърква леко и се премахва с прахосмукачка. За да даде ефект тази техника обаче, е нужно да приложите нишестето веднага след зацапването на килима.

Още съвети как да почистите качествено кухнята или банята ще откриете тук и тук.